Quantcast

Ukraina jau turi planą, kaip atgaus šimtamilijardinę kompensaciją iš Rusijos

  • Teksto dydis:

Ukraina skaičiuoja nuostolius, kuriuos Rusija padarė per karą. Šalis reikalaus kompensacijos ir jau turi planą, ką darys, jei Rusija atsisakys ją mokėti.

Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Ruslanas Stefančukas šią informaciją pateikė portalui „Ukrinform“.

Jis pabrėžė, kad Rusija privalo sumokėti už visą sunaikintą turtą. O Tarptautinis baudžiamasis teismas turėtų įvertinti Rusijos specialiųjų tarnybų ir valdžios veiksmus. Ukraina bendradarbiauja su teismu ir siekia įrodyti Rusijos karo nusikaltimus. Aukščiausioji Rada jau priėmė visas su tuo susijusias teisėkūros iniciatyvas.

„Dabar laukiame aktyvių prokuroro veiksmų ir atitinkamo teismo sprendimo“, – sakė R. Stefančukas

Kalbant apie kompensacijas, nuostoliai skaičiuojami jau dabar. Po karo Rusijai bus įteiktas „bendrasis čekis“ su reikalavimu sumokėti nurodytą sumą. Jei ji atsisakys, kompensacija bus paimama iš areštuoto Rusijos turto.

„Ir toliau reikalausime iš šio turto atlyginti Rusijos padarytą žalą Ukrainai [...] Jeigu bus priimtas bendras Tarptautinio baudžiamojo teismo sprendimas, tai sutikimo mums nereikės. Turtas bus tiesiog konfiskuotas, parduotas ir padengti visi Ukrainai padaryti nuostoliai“, – teigė jis.

Aukščiausiosios Rados deputatai jau kreipėsi į kitas šalis dėl reparacijų sumokėjimo Ukrainai iš areštuoto turto.

Primename, kad kai kuriose pasaulio šalyse buvo įšaldytas milijardinis Rusijos turtas. Prancūzijoje bendra suma viršijo 23 milijardus dolerių, Šveicarijoje – 7,5 milijardo, o JAV – daugiau nei 300 milijardų. Valstybės jau svarsto galimybę pervesti įšaldytus pinigus Ukrainai.

Ukraina skaičiavo, kad šalies atkūrimui po karo prireiks mažiausiai 600 mlrd. dolerių.


Šiame straipsnyje: karaskaras UkrainojeKompensacijanuostoliaiRusijaareštuotas turtas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių