Quantcast

Ukraina: į nelaisvę patekusio kario žudikai nustatyti

  • Teksto dydis:

Ukrainos vyriausiasis žvalgybos direktoratas „apytiksliai žino“, kas ir kur galėjo žiauriai nužudyti ukrainietį karo belaisvį , kurio egzekuciją okupantai neseniai išplatino vaizdo įraše, sakė ombudsmenas Dmitrijus Lubinetsas.

„Vakar kalbėjau su mūsų žvalgybos institucijomis. Remiantis jų prielaidomis, maždaug žinoma, kas buvo tiesioginis vykdytojas ir kur“, – laidoje sakė D. Lubinetsas.

Į vedėjos pasitikslinimą, ar „Wagner“ samdiniai buvo susiję su nusikaltimu, D. Lubinetsas neatsakė: „Tai detalės, kurių negaliu viešinti. Tačiau, mano nuomone, mūsų žvalgyba dirbo maksimaliai efektyviai“.

Jis taip pat pažymėjo manantis, kad nėra tarptautinių mechanizmų, kaip bausti asmenis, padariusius šį nusikaltimą. Tačiau tokius mechanizmus, pasak D. Lubinetso, turi Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir Ukrainos žvalgyba.

UNIAN primena, kad prieš dieną Rusijos neonaciai paskelbė vaizdo įrašą, kuriame nupjovė galvą karo belaisviui ukrainiečiui.

Filmuota medžiaga, kurioje matyti Rusijos karių žiaurumas, sukėlė tiek ukrainiečių, tiek tarptautinės bendruomenės pasipiktinimą.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojenužudytas karysegzekucija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių