Quantcast

Ukraina: Dnipre per smūgį gyvenamajam rajonui žuvo mergaitė, sužeisti dar 22 žmonės

Centriniame Ukrainos Dnipro mieste per oro smūgį gyvenamajam rajonui žuvo dvejų metų mergaitė ir buvo sužeisti dar 22 žmonės, sekmadienį pranešė pareigūnai.

Per ataką, dėl kurios ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis kaltino Rusiją, buvo iš dalies sugriauti du dviaukščiai pastatai, 10 privačių namų, parduotuvė, apgadintas dujotiekis, sakė regiono gubernatorius.

Po šeštadienio smūgio iš griuvėsių buvo ištraukta žuvusi mergaitė.

„Naktį iš namo... griuvėsių ištraukti mergaitės palaikai, – anksti sekmadienį per „Telegram“ pranešė Dnipropetrovsko srities gubernatorius Serhijus Lysakas. – Jai buvo ką tik suėję dveji.“

Anksčiau jis sakė, kad buvo sužeisti penki vaikai ir kad trijų berniukų būklė sunki.

„Sužeisti 22 žmonės, penki iš jų yra vaikai“, – naujausiame savo įraše nurodė gubernatorius.

V. Zelenskis šeštadienį socialiniame tinkle „Facebook“ apkaltino Rusiją: „Rusai atakavo miestą. Rusija dar kartą įrodė, kad yra teroristinė valstybė. Rusai atsakys už viską, ką padarė prieš mūsų valstybę ir žmones.“

V. Zelenskio paskelbtame vaizdo įraše matyti gelbėtojai, tikrinantys pastato griuvėsius. Prezidentas sakė, kad po griuvėsiais dar yra žmonių.

 

 

Rusijos oro smūgių Ukrainoje pastarosiomis savaitėmis padaugėjo, kaip ir įsiveržimų į Rusijos teritoriją. Šeštadienį per ukrainiečių apšaudymą Rusijos Belgorodo srityje žuvo du žmonės, pranešė vietos gubernatorius.

Kyjivas jau keli mėnesiai sako, kad rengiasi dideliam kontrpuolimui prieš Maskvos okupacines pajėgas ir sieks atkovoti teritorijas, Rusijos užimtas nuo 2022 metų vasario.


Šiame straipsnyje: Ukrainakaraskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių