Quantcast

Ūkininkų protestai aptemdė karinį paradą, skirtą Indijos nacionalinei šventei

Susirėmimai tarp saugumo pajėgų ir protestuojančių ūkininkų aptemdė tradicinį karinį paradą, skirtą Indijos nacionalinei šventei. Tūkstančiai ūkininkų antradienį prie Naujojo Delio vartų savo traktoriais pralaužė policijos barikadas. Pareigūnai panaudojo ašarines dujas ir gumines lazdas. Ūkininkų protestai nukreipti prieš premjero Narendros Modžio planuojamą žemės ūkio reformą.

Kai kuriems ūkininkams pavyko pasiekti svarbią sankryžą Indijos sostinėje, netoli kurios yra tribūna, iš kur N. Modis ir kiti vyriausybės nariai stebėjo karinį paradą. Saugumo pajėgos nuvežė premjerą atgal į jo rezidenciją, kad neįvyktų tiesioginė konfrontacija su ūkininkais.

Jau nuo lapkričio tarp Indijos ūkininkų formuojasi pasipriešinimas N. Modžio rengiamai žemės ūkio reformai, kuri, kritikų teigimu, lems augantį didelių įmonių dominavimą žemės ūkyje. Institucijos Naujajame Delyje leido ūkininkams rengti protestą per nacionalinę šventę su sąlyga, kad mitingas prasidės po karinio parado. Jau pirmadienį 12 000 ūkininkių susirinko prie Naujojo Delio vartų.

Tačiau mažiausiai keturiose sostinės arterijose ūkininkams antradienį pavyko dar per karinį paradą perlipti barikadas arba jas pralaužti traktoriais. Daugelis protestuotojų mojo Indijos nacionalinėmis vėliavomis.

Indijoje sausio 26 dieną minimas konstitucijos įsigaliojimas po nepriklausomybės nuo Didžiosios Britanijos 1950 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių