Quantcast

Ugandoje gaisras nuniokojo vieną seniausių Afrikos universitetų

Didžiulis gaisras sunaikino Ugandos prestižinio Makererės universiteto, kuris yra tarp seniausių Afrikoje, pagrindinio pastato dalį, sekmadienį pranešė policija.

„Manoma, kad gaisras... plito nuo stogo į aukštus, kuriuose įsikūrę dokumentų ir finansų departamentai“, – sakė sostinės Kampalos policijos atstovas Luke'as Oweyesigire (Ljukas Ovejesigirė).

„Sunaikinta daug turto. Vyksta tyrimas gaisro priežasčiai nustatyti“, – sakė jis.

Gaisras kilo sekmadienį maždaug 1 val. (ir Lietuvos laiku).

„Tai labai tamsus rytas Makererės universitetui. Užsidegė mūsų simboliu tapęs Pagrindinis administracinis pastatas, o nuniokojimo mastas yra pribloškiantis“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė profesorius Barnabas Nawangwe (Barnabas Navangvė), einantis švietimo įstaigos vicerektoriaus pareigas.

B. Nawangwe pažadėjo padaryti viską, kad „pastatas būtų kuo greičiau atstatytas iki istorinės būklės“, universitetui tviteryje paskelbus vaizdo įrašą, kuriame matyti liepsnų apimtas pastatas.

Makererės universitetas buvo įsteigtas 1922 metais kaip kukli profesinė mokykla, kuri šiandien laikoma viena seniausių ir prestižiškiausių Afrikos aukštojo mokslo įstaigų, kur paskaitos skaitomos anglų kalba.

1938–1941 metais statytame universitete dabar studijuoja 35 tūkst. pirmosios pakopos studentų ir 3 tūkst. magistrantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių