Quantcast

Tyrimas: Indijoje tikrasis mirčių nuo COVID-19 skaičius yra iki dešimt kartų didesnis nei oficialus

Indijoje tikrasis mirčių nuo COVID-19 skaičius yra iki 10 kartų didesnis nei oficialusis, antradienį pranešė JAV tyrėjų grupė. Indijos vyriausybė nurodo, kad nuo pandemijos pradžios šalyje užfiksuota beveik 415 tūkst. mirčių nuo COVID-19.

Remiantis Pasaulinės plėtros centro atlikto tyrimo rezultatais, tai didžiausias 1,3 mlrd. gyventojų turinčioje Pietų Azijos valstybėje užfiksuotas mirčių skaičius.

Indija šiuo metu po truputį atsigauna po didžiulio COVID-19 protrūkio, kurį iš dalies lėmė balandžio ir gegužės mėnesiais išplitusi deltos atmaina.

Tyrimo, kurį vykdant buvo analizuojami nuo pandemijos pradžios iki šių metų birželio surinkti duomenys, rezultatai rodo, jog nuo COVID-19 ligos šalyje galėjo mirti nuo 3,4 iki 4,7 mln. žmonių.

„Tikrasis aukų skaičius turėtų siekti kelis milijonus, o ne šimtus tūkstančių, dėl šios priežasties tai galimai yra didžiausia šalies tragedija nuo atsiskyrimo ir nepriklausomybės“, – skelbia tyrėjai.

Indijoje užfiksuotas 414 tūkst. mirčių nuo COVID-19 skaičius yra didžiausias pasaulyje po JAV (609 tūkst.) bei Brazilijos (542 tūkst.) aukų skaičių.

Ekspertai jau keletą mėnesių išsako savo abejones dėl Indijos oficialaus mirčių nuo šios ligos skaičiaus. Manoma, kad dalis mirčių į statistiką nebuvo įtrauktos ne siekiant sukčiauti, o paprasčiausiai dėl žmogiškosios klaidos, nespėjant dokumentuoti aukų.

Pastarosiomis savaitėmis keliose Indijos valstijose mirtys buvo perskaičiuotos, į statistiką buvo įtraukta dar tūkstančiai „pavėlavusių“ mirčių.

Centro tyrimo ataskaitoje buvo remiamasi nustatytu „mirčių pertekliumi“ – skaičiumi, kuris žymi, kiek daugiau žmonių šalyje šiais metais mirė, lyginant su ankstesniais metais „iki krizės“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

buvo

buvo portretas
pasiekta svabo populiacijos mazinimo rekordas bet jiems nuo to geriau nebus======
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių