Quantcast

Tyrimas: Australijoje nuo krūmynų gaisrų nukentėjo 3 mlrd. gyvūnų

2019-2020 metais Australijoje siautėjus beprecedenčiams krūmynų ir miškų gaisrams, beveik trys milijardai gyvūnų žuvo arba buvo priversti persikelti, teigiama antradienį paskelbtoje ataskaitoje.

Kelių Australijos universitetų mokslininkų atliktas tyrimas rodo, kad tarp nukentėjusių gyvūnų patenka 143 mln. žinduolių, 2,46 mlrd. roplių, 180 mln. paukščių ir 51 mln. varlių.

Nors ataskaitoje nenurodoma, kiek gyvūnų žuvo dėl gaisrų, vienas iš ataskaitos autorių Chrisas Dickmanas teigia, kad nuo gaisrų išsigelbėjusių gyvūnų perspektyvos greičiausiai taip pat nebuvo geros dėl maisto, pastogės ir apsaugos nuo plėšrūnų trūkumo.

Gaisrai, siautėję Australijoje 2019 metų pabaigoje ir 2020 metų pradžioje, nuniokojo didesnį kaip 115 000 kvadratinių kilometrų krūmynų ir miškų plotą, pasiglemžė daugiau kaip 30 žmonių gyvybių ir suniokojo tūkstančius namų.

Tai buvo ilgiausias krūmynų gaisrų sezonas per Australijos šiuolaikinę istoriją. Mokslininkai teigia, kad gaisrų intensyvumas susijęs su klimato kaita.

Ankstesnio tyrimo metu buvo apskaičiuota, kad gaisrai Australijoje pražudė milijardą gyvūnų labiausiai nukentėjusiose Naujojo Pietų Velso ir Viktorijos valstijose, tačiau naujas tyrimas pirmą kartą apima gaisro zonas visame žemyne.

Galutinės tyrimo išvados bus paskelbtos kito mėnesio gale, bet nemanoma, kad nukentėjusių gyvūnų skaičius pakis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių