Quantcast

Tyrėjai aiškinasi spėjamo Paryžiaus užpuoliko tapatybę

Praėjus trims dienoms po išpuolio prie buvusios satyrinio laikraščio „Charlie Hebdo“ redakcijos Paryžiuje, per kurį peiliu buvo sužeisti du žmonės, tyrėjai aiškinasi spėjamo užpuoliko tapatybę. Per policijos apklausą šis pareiškė esąs 18-metis pakistanietis Hassanas A. Jis nurodė kilęs iš miesto pasienyje su Indija.

Tačiau Prancūzijos vidaus žvalgybos DGSI ir kriminalinės policijos duomenimis, sulaikytasis greičiausiai yra 25 metų Zaheeras Hassanas M. Jis iki šiol prancūzų policijai nebuvo žinomas.

Zaheero Hassano M. vardu spėjamas užpuolikas prieš ataką socialiniuose tinkluose paskelbė dešimties minučių trukmės vaizdo įrašą, kuriame smerkia pranašo Mahometo karikatūras, kurias prieš kelias savaites iš naujo išspausdino „Charlie Hebdo“. Tai atitinka suimtojo prisipažinimą, kad jis, vedamas įtūžio dėl karikatūrų, prie buvusios redakcijos užpuolė du žmones.

Tyrėjai dabar analizuoja mobiliojo telefono duomenis ir kitą konfiskuotą medžiagą. Kol kas įtariamasis lieka policijos areštinėje. Teisėsauga mano, kad jis veikė vienas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių