Quantcast

Turkijoje koronaviruso aukų skaičius siekia 75, užsikrėtusiųjų – virš 3,6 tūkst.

Turkija, nustatydama viešus apribojimus ir pagalbos paketus, stengiasi pažaboti koronaviruso protrūkį, o patvirtintų užsikrėtimo atvejų skaičius šalyje jau viršija 3 600.

Turkijos sveikatos apsaugos ministras Fahrettinas Koca vėlų ketvirtadienio vakarą patvirtino 1 196 naujus užsikrėtimo koronavirusu atvejus, o bendras užsikrėtusiųjų skaičius šalyje siekia 3 629. Kiekvieną dieną naujų užsikrėtimo atvejų nustatoma beveik dvigubai daugiau nei praėjusią.

Mirusiųjų skaičius per dieną išaugo nuo 16 iki 75.

Turkija pastarosiomis savaitėmis uždarė daugumą viešųjų erdvių, mokyklų ir universitetų bei apribojo viešąjį transportą. Šalyje, kurios gyventojų skaičius siekia 83 milijonus, komendanto valanda kol kas nėra įvesta.

Ankara savaitgalį apribojo 65 metų ir vyresnių bei lėtinėmis ligomis sergančių asmenų judėjimą.

Stambule nepasiturinčiai gyvenantiems 65 metų ir vyresniems žmonėms bus į namus pristatomi maisto paketai, penktadienį sakė gubernatorius Ali Yerlikaya. Pirmadienį prasidedanti kampanija apima beveik 50 000 gyventojų ir truks šešias savaites.

Vietos turguose ir prekybvietėse prekystaliai nuo šiol turės būti ne mažiau kaip trijų metrų atstumu vienas nuo kito. Čia taip pat nebus leidžiama pardavinėti nebūtinų daiktų, įskaitant drabužius, vėlai ketvirtadienį paskelbė Turkijos Vidaus reikalų ministerija. Visas maistas turės būti parduodamas supakuotas.

Tuo tarpu nacionalinė oro linijų bendrovė „Turkish Airlines“ teigė, kad įmonė smarkiai apribos savo reisus ir nuo penktadienio vidurnakčio iki balandžio 17 dienos vykdys skrydžius tik į Čikagą, Vašingtoną, Honkongą, Maskvą ir Adis Abebą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių