Quantcast

Turkijoje esančios medikės iš Lietuvos: po tokių dalykų truputį kitaip pradedi vertinti gyvenimą

  • Teksto dydis:

Turkijoje po žemės drebėjimo tebevyksta gelbėjimo darbai. Penktadienį į Turkiją atvykę Lietuvos atstovai – ugniagesiai gelbėtojai, kinologai bei  penki medikai – užvakar dirbo nelaimės vietoje, Adiyamano mieste.

Kauno  miesto greitosios medicinos pagalbos stoties (GMPS) feisbuko įraše pirmadienį pranešama, jog visa iš Lietuvos atvykusi komanda nuo žemės drebėjimo nukentėjusiame pastate atliko paieškos ir gelbėjimo darbus. 

Gelbėtojų komandoje iš Lietuvos yra ir keturios Kauno GMP atstovės: gydytoja Greta Beinaravičiūtė, skubiosios medicinos pagalbos slaugos specialistės Viktorija Jefremovaitė ir Viktorija Žukauskaitė, skubiosios medicinos pagalbos paramedikė Monika Bagdonaitė. 

Vietos gyventojams – didžiulė pagarba už tai, kad taip rūpinasi kitais, nors pačių gyvenimas sugriuvo per kelias sekundes.

Kol lietuviai Turkijos griuvėsiuose laukė specialaus ženklo, kada bus galima suteikti pagalbą, gelbėjimo misijoje pirmąkart dalyvaujančios medikės pasidalijo savo įspūdžiais. Visos jos prisipažino, jog sunku suvokti tikrąjį šios tragedijos mastą. 

Gydytoja G. Beinaravičiūtė įvardijo bendrą nuotaiką, vienijančią  gelbėtojus, atvykusius į Turkiją, iš viso pasaulio: „Čia būti ir sunku, ir yra truputis vilties, kai matai, kiek šalių ir kiek žmonių susijungė dar vienam tikslui – surasti gyvų.“

„Po tokių dalykų truputį kitaip pradedi vertinti gyvenimą“, – prisipažino vertybes perkainavusi  V. Jefremovaitė.

„Sunku suprasti mastą net ir esant čia. Vietos gyventojams – didžiulė pagarba už tai, kad taip rūpinasi kitais, nors pačių gyvenimas sugriuvo per kelias sekundes“, – vietos žmonėmis žavėjosi V. Žukauskaitė

„Džiaugiamės, kad atvažiavome su tokia komanda. Ji stipri, palaiko vienas kitą“, – gelbėtojų komandos iš Lietuvos vienybę pabrėžė G. Beinaravičiūtė.  

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ane?

Ane? portretas
Nelaimės neaplenkia ir diktatorių, ir ten ir pas mus tie kurie krauna turtus valdantiesiems išnaudojami iš visų pusių, galėtų bent gamta savo vargdienius pasaugoti, nes esame jos dalis, bet matyt kad už pinigus ir gamtą papirkti galima.

D.

D. portretas
O kiek mūsų medikų Sirijoje ? Ten, ką, ne žmonės ?!

Komentatoriui nu jo

Komentatoriui nu jo portretas
Ar bent įsivaizduojate kur šie žmonės dirba Lietuvoje , tikrai nesėdi ir kavos negeria .Jie dirba greitojoj pagalboj .Pakelk užpakalį ir važiuok į Turkiją , praeis noras rašinėti nesąmones .Prie telefono klaviatūros bet kas protingas atrodo .
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių