Quantcast

Turkija teigia uždraudusi pabėgėliams vykti į ES šalis per Egėjo jūrą

  • Teksto dydis:

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) šalies pakrančių apsaugos tarnybai liepė neleisti migrantams, norintiems patekti į Graikiją, kirsti Egėjo jūros, nes tai esą per daug rizikinga, pranešė pareigūnai.

„Prezidento įsakymu ... migrantams nebus duodama leidimų kirsti Egėjo jūrą, nes tai yra pavojinga“, – tviteryje nurodė pakrančių apsaugos tarnyba.

„Nuostata netrukdyti migrantams, norintiems išvykti iš Turkijos, tebegalioja, o ši [nauja] nuostata taikoma tik jūros kirtimui, kuris yra pavojingas“, – pridūrė tarnyba.

Pakrančių apsaugos tarnyba pranešė, jog ketvirtadienį buvo išgelbėti 97 migrantai, kai „Graikijos pusė prakiurdė tris valtis ir jas pusiau skęstančias paliko vidury jūros“.

Turkijos prezidentas praėjusią savaitę paskelbė, kad jo šalis nebetrukdys migrantams keliauti į Europos Sąjungą (ES).

Netrukus po to prie sienos su Graikija suplūdo tūkstančiai migrantų.

Graikijos valdžia savo ruožtu pradėjo imtis griežtų priemonių, siekdama jų neįsileisti į savo teritoriją.

R. T. Erdoganas vyksta į Briuselį

Turkijos prezidentas pirmadienį planuoja vykti vienos dienos darbinio vizito į Briuselį, pranešė jo biuras.

Vizitas rengiamas tarp Ankaros ir Briuselio tvyrant padidėjusiai įtampai dėl migrantų ir pabėgėlių.

Šiuo metu prie Turkijos sienos su Graikija yra susirinkę tūkstančiai migrantų, kurie suplūdo po to, kai R. T. Erdogano vyriausybė praėjusią savaitę pareiškė, jog nebetrukdys migrantams ir pabėgėliams keliauti į Europos Sąjungos (ES) teritoriją.

Tačiau Graikija prie sienos pasiuntė riaušių policiją ir pasieniečių, kad neleistų žmonėms patekti į šalies teritoriją žeme ar jūra.

R. T. Erdogano biuro išplatintame pareiškime nurodoma, kad į Briuselį jis vyks kovo 9 dieną. Tačiau pareiškime nenurodoma, kur jis bus vienos dienos vizito metu ar kokie klausimai paskatino jį vykti į Belgijos sostinę.

Pareiškimas apie Turkijos prezidento vizitą buvo paskelbtas praėjus kelioms valandoms po to, kai penktadienį Kroatijoje susitikę Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai sukritikavo Turkiją ir pareiškė, kad ji naudojasi migrantų beviltiška padėtimi „siekdama politinių tikslų“.

Penktadienį Graikijos riaušių policija panaudojo ašarines dujas ir vandens patranką, kad nugintų migrantus, mėginusius kirsti sieną. Tuo tarpu Turkijos policija paleido ašarinių dujų Graikijos kryptimi. Panašios scenos stebimos visą pastarąją savaitę.

Susirėmimų būta ir šeštadienį.

R. T. Erdoganas praėjusią savaitę pareiškė, kad Turkija, kurioje jau gyvena daugiau nei 3,5 mln. Sirijos pabėgėlių, nebesaugos Turkijos vartų ir atvers savo sienas su Europa. Toks sprendimas sukėlė ES šalių nerimą, nes jos vis dar jaučia politines pasekmes dėl masinės migracijos bangos prieš penkerius metus.

Graikijos valdžia sako, jog per praėjusią savaitę užkardė daugiau nei 38 tūkst. mėginimų kirsti sieną ir sulaikė 268 žmonės, daugiausia afganistaniečius. Tarp šių žmonių buvo tik 4 proc. sirų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prisileiskit, bus gera visiems

prisileiskit, bus gera visiems portretas
nuo ko tas ygeris bėga?

Baisi nelaimė \\\\\.../////

Baisi nelaimė    \\\\\...///// portretas
tie puslaukiniais pabėgėliai,nes jie nieko nemoka ir nenori dirbt,tik vaikus daryt irrrrrrr ĖST.---Visom įmanomom priemonėm reikia kratytis nuo jų,kitaip KRACHAS.

Rapolas

Rapolas portretas
Kada tam turkui bus uzdetas apynasris? Stabdyti laukiniu svetimtauciu verzimasi i ES.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių