Quantcast

Tragiška baigtis: nuo koronaviruso mirė vesti ruošęsis jaunas kinų gydytojas

Nuo koronaviruso mirė epidemijos protrūkio epicentre Uhane dirbęs 29-erių gydytojas. Jis tapo viena jauniausių naujojo viruso aukų pasaulyje.

Gydytojas Pengas Yinhua mirė ketvirtadienį. Koronavirusu jis užsikrėtė dirbdamas Uhano Dziangsia rajono pirmojoje liaudies ligoninėje, praneša valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

Pulmonologas ketino vesti per Naujuosius metus pagal Mėnulio kalendorių, tačiau atidėjo savo vestuves, kad padėtų koronavirusu užsikrėtusiems pacientams.

„Pengas Yinhua taip ir neišsiuntė svečiams kvietimų į vestuves, jie vis dar guli jo stalčiuje“, – rašo „Xinhua“.

Nuo koronaviruso iki šiol mirė aštuoni medikai. Ekspertai mano, kad koronavirusas yra ypač pavojingas senyvo amžiaus ir lėtinėmis ligomis sergantiems žmonėms.

Kinijos institucijos neatskleidžia, kokio amžiaus žmonės miršta nuo koronaviruso.

Iki šiol Kinijoje koronavirusu yra užsikrėtę apie 75 tūkst. žmonių, daugiau nei 2 200 žmonių nuo viruso mirė.

Jauniausias žinomas žmogus, kuriam diagnozuotas koronavirusas yra vienas kūdikis Uhane. Jam virusas buvo diagnozuotas vos 30 val. po gimimo.

Anksčiau vasarį nuo koronaviruso mirė 34-erių Uhano oftalmologas Li Wenliangas, vienas pirmųjų pranešęs apie pavojingai plintantį virusą. Gydytojo mirtis sukėlė pasipiktinimą visoje šalyje, nes valdžios institucijos buvo nubaudusios Li Wenliangą už visuomenės informavimą apie naują ligą.

Antradienio rytą pranešta, kad nuo koronaviruso mirė Učango ligoninės Uhane direktorius Liu Zhimingas.

Kinijos teigimu, iš viso koronavirusu yra užsikrėtę daugiau nei 1,7 tūkst. medicinos darbuotojų, daugiausia Hubėjaus provincijoje.

Savo ruožtu medikai tvirtina, kad Kinijos ligoninių personalui trūksta medicininių kaukių ir apsauginių drabužių, kai kurie medikai dirba, nepaisydami jiems patiems pasireiškusių koronaviruso simptomų.

Penktadienį Kinijos gyventojai socialiniuose tinkluose gedėjo mirusio Pengo Yinhua, daugelis žmonių buvo šokiruoti jo jauno amžiaus.

„Tai yra tiesiog tragiška: baltaplaukiai tėvai išleido juodaplaukį jaunuolį, o jo būsimoji žmona taip ir neištekės už jo“, – rašė vienas „Weibo“ socialinio tinklo vartotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių