Quantcast

Tokijas uždaro parkus su žydinčiomis sakuromis, kad sustabdytų koronaviruso plitimą

Japonijoje jau išsprogo sakurų žiedai, tačiau Tokijo gyventojai raginami neiti jais grožėtis dėl koronaviruso grėsmės.

Tokijo gubernatorė Yuriko Koike (Juriko Koikė) paprašė 1,3 mln. Japonijos sostinės gyventojų šį savaitgalį pasilikti namuose dėl naujų užsikrėtimo atvejų, įskaitant tuos, kurių neįmanoma atsekti, šuolio. Ji neatmetė galimybės, kad mieste gali būti paskelbtas karantinas, jei infekcija plis taip sparčiai kaip Europoje ir JAV.

Penktadienio vakarą buvo uždarytas įėjimas į Ueno parką – populiariausią vietą, kur miestiečiai susirenka pasigrožėti sakurų žiedais. Iškabinėti ženklai skelbė: „Pobūviai draudžiami“, „Pavojus. Įeiti draudžiama“.

Tuščias parkas atrodė visiškai kitaip nei praėjusį savaitgalį, kai minios žmonių suplūdo į parkus, vyriausybei paskelbus, kad mokyklos vėl atsidarys po karantino. Daugelis pagalvojo, kad tai reiškia, jog koronaviruso protrūkį pavyko sustabdyti, nors iš tiesų padėtis sostinėje tik blogėja.

Y. Koike penktadienį pakartojo prašymą miestiečiams likti namuose ir atidėti sakurų stebėjimo ritualą „hanami“ iki kitų metų.

„Sakuros kitais metais tikrai pražys. Dabar mūsų svarbiausias prioritetas yra įveikti šį sunkmetį“, – sakė ji.

Pramogų parkai, zoologijos sodai, okeanariumai, taip pat kai kurios kavinės ir parduotuvės savaitgalį bus uždaryti. Pareigūnai yra ypač susirūpinę, kad koronavirusą nešioja jokių ligos simptomų nejaučiantys jauni žmonės.

Parke sutiktas šunį vedžiojantis Daichi Harada (Daičis Harada) išėjo pakvėpuoti grynu oru po ilgo laiko buvimo namuose.

„Tokijas liepė mums nežiūrėti žydinčių sakurų“, – sakė jis išeidamas iš parko. – Privalome likti namuose.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių