Quantcast

Kolumbijos ministras: už sprogimą policijos akademijoje atsakingi ELN sukilėliai

  • Teksto dydis:

Kolumbijos gynybos ministras penktadienį pareiškė, kad už sprogdinimą Bogotos policijos akademijoje yra atsakingi marksistų partizanų grupuotės ELN sukilėliai.

Kalbėdamas prezidento rūmuose gynybos ministras Guillermo Botero (Giljermas Boteras) pavadino ketvirtadienį nugriaudėjusį sprogimą „ELN įvykdyta teroristine ataka“.

Taikos derybos su ELN, Kolumbijos paskutine didele sukilėlių grupuote, buvo sustabdytos 2018 metais, kai šaliai dar vadovavo tuometinis prezidentas Juanas Manuelis Santosas (Chuanas Manuelis Santosas).

Bogotoje veikiančioje policijos akademijoje ketvirtadienį detonavus sprogmenų prikrautam automobiliui žuvo 10 žmonių ir daugiau kaip 60 buvo sužeisti, pranešė policija.

„Deja, preliminarus aukų skaičius yra 21 žuvusysis, įskaitant už incidentą atsakingą asmenį, ir 68 sužeisti“, – sakoma policijos pranešime. Taip pat nurodoma, kad 58 sužeistieji jau paliko gydymo įstaigas, jiems suteikus medicinos pagalbą.

Šis sprogdinimas pagal aukų skaičių yra didžiausias tokio pobūdžio išpuolis Kolumbijos sostinėje per pastaruosius 16 metų.

Gynybos ministerija nurodė, kad „teroro aktas“ buvo įvykdytas panaudojus automobilį, kuriame buvo prikrauta apie 80 kg sprogmenų.

„Visi kolumbiečiai atmeta terorizmą, ir esame vieningi su juo kovodami“, - per „Twitter“ parašė šalies prezidentas Ivanas Duque (Ivanas Dukė).

Valstybės vadovas pažadėjo, kad kaltininkai bus patraukti atsakomybėn ir pridūrė: „Kolumbija liūdi, bet smurtui mes nenusilenksime.“

Sprogdintojas, kaip manom, irgi žuvo per šią ataką, įvykdytą sostinės pietuose esančioje Generolo Francisco de Paulos Santandero (Fransisko de Paulos Santandero) karininkų mokykloje per laipsnių suteikimo kadetams ceremoniją.

Jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės už šį išpuolį, bet prokuroras Nestoras Humberto Martinezas (Nestoras Humbertas Martinesas) sakė, kad įtariamasis Jose Aldemaras Rojasas Rodriguezas (Chosė Aldemaras Rochasas Rodrigesas) yra „šios pasibjaurėtino nusikaltimo materialinis autorius“.

Pasak N. H. Martinezo, A. Rojasas Rodriguezas 9 val. 30 min. vietos (16 val. 30 min. Lietuvos) laiku atvažiavo į mokyklą 1993 metų laidos pilku pikapu „Nissan Patrol“. Tačiau prokuroras nepateikė jokių detalių apie sprogdinimą.

Pareigūnas pridūrė, kad automobilio techninė apžiūra buvo atlikta liepą Arauko departamente, besiribojančiame su Venesuela. Šiame regione aktyviai veikia marksistų partizanų grupuotė ELN.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių