Quantcast

Televizijos darbuotoja kaltės nepripažįsta: man gėda, kad leidau Rusijos žmones versti zombiais

Rusijos valstybinės televizijos redaktorė, per žiūrimiausią naujienų laidą protestavusi prieš Maskvos karinius veiksmus Ukrainoje, antradienį stojo prieš teismą, jai gresia 10 dienų įkalinimo, sakė teismo atstovas.

Vyriausybės griežtai kontroliuojamos televizijos „Pervyj kanal“ darbuotoja Marina Ovsianikova, kuri pirmadienį įsiveržė į studiją per žiūrimiausią vakaro žinių laidą, laikydama plakatą su užrašu „Karui – ne“, teisiama už protestų įstatymų pažeidimą, naujienų agentūrai AFP sakė Maskvos teismo atstovas.

M. Ovsianikova buvo buvo pareikšti kaltinimai dėl atskiro vaizdo įrašo, kuriuo ši „Pervyj kanal“ redaktorė paaiškino savo veiksmus. Teisme ji pareiškė nepripažįstanti kaltės dėl neteisėto protestavimo.

„Kaltės nepripažįstu, – sakė dviejų vaikų motina. – Tebesu įsitikinusi, kad nusikaltimą vykdo Rusija.“

Tebesu įsitikinusi, kad nusikaltimą vykdo Rusija.

M. Ovsianikovos advokatas Daniilas Bermanas anksčiau antradienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad jo klientei taip pat gresia baudžiamieji kaltinimai ir iki 15 metų įkalinimas pagal naują įstatymą, priimtą jau po vasario 24 dienos, kai prezidentas Vladimiras Putinas pasiuntė pajėgas į Ukrainą.

Po savo protesto akcijos „Pervyj kanal“ tiesioginiame eteryje M. Ovsianikova taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kuriame sakė, kad jos tėvas yra ukrainietis, o motina – rusė, ir kad ji nelaiko abiejų šalių priešėmis.

„Man gėda, kad leidau meluoti iš televizijos ekrano. Man gėda, kad leidau Rusijos žmones versti zombiais“, – sakoma jos vaizdo kreipimesi.


Šiame straipsnyje: Marina Ovsianikovaprotestasplakatastelevizijos darbuotojakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių