Quantcast

Teksase per šaudymą sužeista 13 žmonių

Teksaso sostinėje Ostine per anksti šeštadienį judriame pramogų rajone miesto centre kilusias šaudynes buvo sužeisti 13 žmonių, pranešė policija, perspėjusi, kad įtariamas šaulys dar nėra sulaikytas.

Du nukentėjusieji yra sunkios būklės, tačiau, kaip per spaudos konferenciją 4 val. vietos (12 val. Lietuvos) informavo laikinasis Ostino policijos viršininkas Josephas Chaconas (Džozefas Čeikonas), niekas nežuvo.

Šūviai aidėjo apie 1 val. 30 min. vietos (9 val. 30 min. Lietuvos) laiku palei 6-ąją gatvę – populiarią miesto dalį, kur gausu barų ir restoranų. Incidento metu gatvė buvo uždaryta, sakė J. Chaconas.

Lieka neaišku, dėl ko kilo šaudynės.

11 sužeistųjų buvo nugabenti į vietos ligoninę, dar vienas žmogus – į kitą gydymo įstaigą, o kitas pašautas asmuo atsidūrė reanimacijoje, nurodė J. Chaconas.

„Mūsų pareigūnai sureagavo labai greitai, – sakė laikinasis policijos vadovas. – Jiems pavyko daugeliui šių pacientų nedelsiant pritaikyti gyvybės gelbėjimo priemones, įskaitant raiščius ir krūtinės tvarsčius“, – pridūrė jis.

Anot laikinojo Ostino policijos viršininko, kai kurie policininkai gabeno pacientus į ligonines tarnybiniais automobiliais, nes įvykio vieta buvo sunkiai pasiekiama greitosios pagalbos automobiliams ir buvo sudėtinga valdyti minią.

Šaulys dar nėra sulaikytas. Anot J. Chacono, policijos turimas įtariamojo aprašymas nėra „labai išsamus“, bet manoma, kad šis asmuo yra vyras.

Tyrėjai analizuoja stebėjimo kamerų medžiagą ir kitus įvykio vietoje surinktus įrodymus, pažymėjo pareigūnas. Jis paprašė visų, kas turi informacijos apie šaudymo incidentą, susisiekti su policija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių