Quantcast

Teismas nurodė interneto veikėją A. Tate'ą sulaikyti 30 dienų

Rumunijos teismas penktadienį nurodė 30 dienų suimti prieštaringai vertinamą interneto veikėją Andrew Tate'ą (Endrių Teitą) po to, kai jis buvo suimtas dėl įtariamos prekybos žmonėmis, išprievartavimo ir nusikalstamos grupuotės kūrimo.

Rumunijos organizuoto nusikalstamumo ir terorizmo tyrimų direktorato (DIICOT) atstovė spaudai Ramona Bolla (Ramona Bola) penktadienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad keturiems įtariamiesiems po jų sulaikymo ketvirtadienį vėlai vakare buvo pritaikytas kardomasis kalinimas 30 dienų.

Tai Jungtinės Karalystės ir Jungtinių Valstijų pilietis, buvęs profesionalus kikboksininkas A. Tate'as, jo brolis Tristanas ir du Rumunijos piliečiai.

A. Tate'as ir jo brolis iš pradžių buvo sulaikyti 24 valandoms, tačiau prokurorai paprašė Bukarešto teismo pratęsti visų keturių įtariamųjų sulaikymą, kol vyksta tyrimas.

Prokuratūra tiria įtariamuosius nuo 2021 metų pradžios ir balandžio mėnesį jau buvo atlikusi kratą A. Tate'o viloje.

Manoma, kad keturi įtariamieji verbavo ir išnaudojo moteris, versdami jas atlikti „priverstinį darbą... ir pornografinius veiksmus, siekiant gaminti ir platinti tokią medžiagą“ internete, kad „gautų didelę finansinę naudą“.

Iki šiol nustatytos šešios galimos aukos.

Rumunijos policija, vykdydama tyrimą, surengė reidus penkiose šalies vietose.

Sprendimas priimtas praėjus kelioms dienoms po to, kai A. Tate'as platformoje „Twitter“ įnirtingai susirašinėjo su švedų aplinkosaugininke Greta Thunberg (Greta Tunberg), o šie įrašai, kaip spėliojo interneto vartotojai, padėjo Rumunijos policijai išsiaiškinti jo buvimo vietą ir suimti.

Šią savaitę plačiai paplitę A. Tate'o ir G. Thunberg „Twitter“ susirašinėjimai įvairiomis temomis – nuo automobilių su „milžinišku išmetamųjų teršalų kiekiu“ iki picų dėžučių – socialiniuose tinkluose paskatino daug diskusijų.

Kai kurie interneto vartotojai teigė, kad apsikeičiant įrašais su G. Thunberg A. Tate'o paskelbtame vaizdo įraše matytas picos prekės ženklas padėjo policijai patvirtinti A. Tate'o buvimą Rumunijoje.

„Štai kas nutinka, kai neperdirbate picų dėžių“, – po A. Tate'o arešto tviteryje šmaikštavo G. Thunberg.

Tačiau DIICOT atstovė spaudai R. Bolla anksčiau penktadienį AFP sakė, kad „tai nesusiję“.

„Siekdami nustatyti, ar asmuo yra šalyje, ar ne, naudojame įvairias priemones“, – teigė ji, pabrėždama, kad „arešto orderiai ir kratos“ jau buvo išduoti.

G. Thunberg atstovas spaudai AFP patvirtino, kad šiandien ryte paskelbtas jos įrašas tviteryje, kuris iki šiol surinko virš 3 mln. „patinka“ paspaudimų, tebuvo „juokelis“.

Atstovas spaudai pridūrė, kad rumunų pareigūnai „su ja nebuvo susisiekę“.

2016 metais A. Tate'as dalyvavo televizijos laidoje „Big Brother“, bet buvo pašalintas po to, kai pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip jis užpuolė moterį.

A. Tate'ui, kuris prieš kelerius metus su Tristanu persikėlė į Rumuniją, dėl mizoginiškų pasisakymų buvo uždrausta dalyvauti daugelyje socialinių tinklų platformų, tačiau jam buvo leista grįžti į „Twitter“, Elonui Muskui (Ilonui Maskui) nusipirkus bendrovę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintars Zalupkins

Gintars Zalupkins portretas
Romas iš Romanijjos yra žinomas nuomonių formuotojas! Veikėja tai ta kur nuo skiepu linko

Gezas

Gezas portretas
Vandamo filmu prisiziurejes-gangsteri sugalvojo pazaisti.Gales kalejime Yuri Boika dabar zaisti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių