Quantcast

Baltarusijoje sekmadienį per protesto akcijas sulaikyta per 900 žmonių

Baltarusijoje sekmadienį sulaikyta daugiau kaip 900 protesto akcijų dalyvių, pranešė žmogaus teisių centras „Viasna“.

Centro tinklapyje skelbiamas sąrašas su sulaikytų protestuotojų pavardėmis, jis nuolat atnaujinamas – dabar jame išvardintas 901 sulaikytasis.

„Viasna“ sulaikymus užfiksavo sostinėje Minske, taip pat kituose didžiuosiuose šalies miestuose, tokiuose kaip Gomelis, Svetlogorskas, Naugardukas, Bobruiskas, Gardinas, Pinskas, Brestas, Novopolockas, Mogiliavas, Osipovičiai, Žlovinas, Molodečnas.

Skelbiama, jog šio sekmadienio protesto akcijos pritraukė mažiausiai žmonių nuo pastaruosius tris mėnesius, bet sulaikytųjų skaičius – tikėtinai didžiausias.

Baltarusijoje jau daugiau nei trys mėnesiai vyksta masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo oficialiai paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994-ųjų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

earth king

earth king portretas
faktas tik tas yra bėda be bėdos nera tiesos, teisingiau sakant jegos strukturas tokiu būdų neiveiksite jaunimo būriai gatviu namu kiemu vaikštynėmis ir su vėliavėlen nieko irodyti neirodysite, o kad visai prastai nepasiruošes eiti į gatves piešti nepeši nieko nuramins bananais išrinks o kaip kas net ir gala gaus, juk yra tiek ir dingusiu be žinios ir muštu ir užmuštu kraujo pralėjimo neteko o kas keičiasi niekas, maidanas ėjo iš vien ir kovojo ir parodė kokius šūkius nešė, ir boksininkai ėjo ir šaukė, o čia yra žaidymas dabartinio momento ne mergužėlem leista valdžia imti ir nuversti, namu puodus košes virti o ne demonstroti ir šaukti, su vėliavelemis, plevėsuoti, baikyte imkit pavizdi ir nesakyti užrašose vaikeliai nemuškite seneliu sesučiu broliuku, jumis labai prašome o tems tik to ir reikia kresti jums bizunais mokinti, vaikeliai ,

Batka susitvarkys....sumažins 10% valkatų........

Batka susitvarkys....sumažins 10% valkatų........ portretas
Rodė per normalią televiziją be cenzūros........vieni valkatos ir bandiūhos.......tokiems atiduoti vairą valstybės.......savižūdybė.....

Haha

Haha portretas
Liaudies priešai siųs į sibira
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių