Quantcast

Tailande nuo skardžio nuriedėjo autobusas: žuvo 18 žmonių

  • Teksto dydis:

Šiaurinėje Tailando dalyje antradienį turistiniam autobusui nuriedėjus į tarpeklį, žuvo aštuoniolika juo važiavusių pensininkų, pranešė policijos pareigūnai ir žiniasklaida.

Visi žuvusieji yra buvę valstybinės kompanijos „CAT Telecom“ darbuotojai, kurie iš vienos kalnų provincijos šalies šiaurėje važiavo į Bankoką.

Pensininkai  buvo begrįžtą iš turistinės kelionės, rašoma „Bankok Post“ interneto svetainėje.

„18 žmonių žuvo, o 20 buvo sužeisti autobusui nuriedėjus į gilų tarpeklį, nes vairuotojas gerai nežinojo kelio“, – sakė Utaradito policijos nuovados pareigūnas pulkininkas Ditsayadejas Patcharapuwadolas (Ditsajadedžas Patčarapuvadolas) naujienų agentūrai AFP.

„Autobusas važiavo į Bankoką. Leisdamasis nuo stataus kalno, atsitrenkė į užtvarą ir nuriedėjo nuo 50 m aukščio skardžio“, – pasakojo pareigūnas. Pasak jo, autobuso vairuotojas per nelaimę, kuri įvyko Utaradito provincijos Muango rajone, taip pat žuvo.

Socialiniuose tinkluose paskelbtose nuotraukose iš nelaimės vietos matomas į džiunglių tarpeklį nuriedėjęs autobusas su beveik visiškai nuplėštu stogu.

Nepaisant gana geros infrastruktūros, Tailando keliai užima antrą vietą pagal pavojingumą pasaulyje po Libijos, skaičiuojant vienam šalies gyventojui tenkančių mirtinų eismo nelaimių skaičių, skelbiama Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) 2015 metų ataskaitoje.

Remiantis PSO, Tailande eismo nelaimėse žūsta 24 tūkst. žmonių per metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių