Quantcast

Švedijoje per naują protestą sužeisti devyni policininkai

Atsakomojo protesto prieš kraštutinių dešiniųjų grupės ketinimus sudeginti Koraną dalyviai Švedijos pietiniame Erebru mieste penktadienį susirėmė su policija, buvo sužeisti devyni pareigūnai.

Kai kuriems sužeistiems policininkams buvo sulaužytos rankos, į kai kuriuos pataikė mesti akmenys, laikraščiui „Aftonbladet“ sakė policijos atstovė Diana Qudhaib (Diana Kudhaib).

Vieną visuomenės narį taip pat sužeidė į galvą pataikęs akmuo.

Demonstracija, kurioje, vietos žiniasklaidos duomenimis, dalyvavo maždaug 200 žmonių, vėliau vakare išsiskirstė.

Riaušės prieš demonstraciją, planuotą surengti antiislamiškų pažiūrų danų ir švedų politiko Rasmuso Paludano ir jo partijos „Stram Kurs“ („Griežtoji linija“), vyko antrą dieną iš eilės. „Stram Kurs“ buvo gavusi leidimą surengti demonstraciją Linšiopingo miesto Skegetorpo rajone, kur daugiau kaip 50 proc. gyventojų yra gimę užsienyje, ir planavo per ją sudeginti musulmonų šventąjį raštą – Koraną, bet renginys negalėjo prasidėti, policijai ketvirtadienį susigrūmus su riaušininkais.

Po ketvirtadienio riaušių Švedijos rytinėje pakrantėje esančiame Linšiopinge į ligonines teko nuvežti tris policijos pareigūnus. Per tą protestą buvo areštuoti du asmenys.

Reaguodama į smurtą Švedijos premjerė Magdalena Andersson (Magdalena Anderson) sakė: „Švedijoje žmonėms leidžiama reikšti savo nuomonę... Tai mūsų demokratijos dalis. Nesvarbu, ką galvojate, niekada negalite griebtis smurto. Mes su tuo niekada nesutiksime.“

„Tai kaip tik tokia smurtinė reakcija, kokią jis (R. Paludanas) nori matyti. Tikslas ir yra kurstyti žmones vienas prieš kitą“, – pridūrė ji savo komentare naujienų agentūrai TT.

R. Paludanas pastaraisiais metais dažnai atsiduria incidentų centre. 2020 metų lapkritį jis buvo areštuotas Prancūzijoje ir deportuotas.

Netrukus po to Belgijoje buvo areštuoti penki kiti aktyvistai, apkaltinti siekiu „skleisti neapykantą“ Korano sudeginimu Briuselyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pas mus pederalnaciu rėžimas labai tokių laukia ir mielai tokius priima...

ogi

ogi portretas
matomai viskas vyko del nato if orminimo kuris s avo cinis kumu gali sukelt nepatais omas pasekmes visiems pagal pentagono nurod ymus supriesindams tautas kurios nori gyvent taikiai=======

Itarus

Itarus portretas
Galimai kremliaus fasistiniu orku remiami teroristu ispuoliai.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių