Quantcast

Suomijoje nuo koronaviruso mirė žmogus

Suomija pranešė apie pirmąjį šalyje atvejį, kai mirė naujuoju koronavirusu užsikrėtęs žmogus, ir pažymėjo, kad protrūkis „žengia į naują, rimtesnę fazę“.

Suomijos sveikatos apsaugos ir gerovės institutas (THL) savo pranešime daugiau detalių apie šį pacientą nepateikė, tik nurodė, kad žmogaus būta „senyvo“, kad jis gyveno Helsinkio apylinkėse ir mirė penktadienį.

„Suomijos pirmoji su koronavirusu susijusi mirtis yra itin apmaudi, bet nėra netikėta“, – pažymėjo THL, atkreipęs dėmesį į paciento garbų amžių.

Suomijos prezidentas Sauli Niinisto (Saulis Nynistė) pareiškė užuojautą velionio šeimai ir draugams. Pasak jo, „koronaviruso epidemija Suomijoje žengia į naują, rimtesnę fazę“.

Sveikatos apsaugos tarnybų duomenimis, iki šeštadienio šalyje buvo patvirtintas 521 užsikrėtimo infekcija COVID-19 atvejis. Kadangi šalyje testai atliekami tik didelės rizikos pacientams, sveikatos apsaugos pareigūnai perspėjo, kad tikrasis užsikrėtusiųjų skaičius šalyje gali būti iki 30 kartų didesnis.

Pirmadienį premjerė Sanna Marin (Sana Marin) paskelbė šalyje ekstremalią, padėtį. Suomija uždarė savo sienas leidimo gyventi šalyje neturintiems asmenims ir uždraudė daugiau kaip 10 žmonių viešus susirinkimus.

Taip pat buvo uždarytos mokyklos, bet penktadienį ši priemonė buvo sušvelninta – buvo suteiktas leidimas mokyklas lankyti iki 10 metų vaikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių