Quantcast

Suomija grumiasi su didžiausiu per pastaruosius 50 metų miško gaisru

Suomija grumiasi su didžiausiu per pastarąją pusę šimtmečio miško gaisru, kilusiu tęsiantis itin karštai vasarai ir per penkias dienas nuniokojusiu vieną slėnį šalies šiaurės vakaruose.

Liepsnos įsiplieskė pirmadienį maždaug už 25 km į pietus nuo nedidelio uostamiesčio Kalajokio Botnijos įlankoje.

„Jis tebedega, bet neišplito – jis lokalizuotas 300 ha plote“, – naujienų agentūrai AFP sakė Jarmo Haapanenas (Jarmas Hapanenas), atsakingas už gesinimo operacijas netoli Kalajokio.

Pasak pareigūno, gaisrui visiškai suvaldyti prireiks „mažiausiai savaitės, galbūt dviejų ar trijų“.

„Jei dėl klimato kaitos vasaros pas mus taip šiltės, esu tikras, kad taip bus vis dažniau“, – perspėjo J. Haapenas.

Liepsnoms malšinti buvo mobilizuoti maždaug 250 žmonių, įskaitant karius, taip pat pasitelkiami keturi sraigtasparniai.

Iki šiol žmonių per šį gaisrą nenukentėjo. Paveikta vietovė, esanti maždaug už 500 km į šiaurę nuo sostinės Helsinkio, yra retai apgyventa.

Ekspertų vertinimu, šis miško gaisras yra didžiausias Suomijoje nuo 1971 metų, kai išdegė maždaug 1 600 ha plotas.

Atsitiktinių miškų gaisrų šioje Šiaurės šalyje kyla retai; jie greitai suvaldomi. Tačiau 2018 metais gaisras kaimyninėje Švedijoje greitai išplito beveik 20 tūkst. ha teritorijoje.


Šiame straipsnyje: Suomijamiškų gaisrasnelaimės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Proistorikas, Inž. Romualdas Zubinas prieš 12 metų yra atradęs TREČIĄJĮ ir KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS! KLIMATO KAITOS TEMA Parašęs ir išleidęs KNYGAS - "PERKŪNAS", "PER PRAEITĮ Į ATEITĮ". "PAŽADINTA PRAEITIS", "PRAEITIS ir ATEITIS", "PRAREGĖJIMAS", "TVANAI DIEVAI CIVILIZACIJOS", KURIOJE yra ĮMINTAS "ŠUMERŲ KARALIŲ SĄRAŠAS" kuriam jau per 450 000 metų! KADA PASAULIS PAŽINS ŠIUOS PASAULINIUS ATRADIMUS ir KARTŲ PAŽINS - KAS? ir KODĖL? ŽEMĖJE VYKSTA? ir KAS VYKS ATEITYJE?!

Geofizikas inž. 41-jų tremtinys Romualdas Zubinas

Geofizikas  inž. 41-jų  tremtinys  Romualdas  Zubinas  portretas
PASAULIO MOKSLININKAI PRIVALĖJO ŽINOTI, KAD TAI KAS GAMTOJE ir ŽEMĖJE VYKSTA MŪSŲ LAIKAIS, VYKSTA PERIODIŠKAI, VIENAME AR KITAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE KAS 3000 METŲ! TAM BŪTINA BŪVO RUOŠTIS IŠANKSTO! APIE TAI ARISTOTELIS, HERODOTAS, PLATONAS ir kiti anų laikų mokslininkai PASAULĮ BUVO ĮSPĖJĘ! Apie tai nekartą buvo informuoti ir šio puslapio vedantieji! Deja, dėja. dėja! .

yra

yra portretas
reali prielaida ka tai kazkas tai vykdo samoningai kaip ir liuciu iskvietimavs dronu pagalba ir tai globalistu karas pries zmoni/ja karas visais lygiais ir mokslo pasiekymais ?===========
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių