Quantcast

Sulaikytas kandidato į Baltarusijos prezidentus S. Čerečenio štabo vadovas

Kandidatas į Baltarusijos prezidentus Sergejus Čerečenis penktadienį pranešė, kad vienoje rinkimų apylinkėje policija sulaikė jo štabo vadovą Nikolajų Lysenkovą.

„Nikolajų Lysenkovą policija išsivedė iš rinkimų apylinkės,.. kur jis buvo stebėtoju. Man atrodo, jam inkriminuojamas „Nesankcionuoto masinio renginio organizavimas“, be kol kas nesuprantu, dėl ko, aiškinamės“, – kalbėjo kandidatas, kurį cituoja portalas „tut.by“.

Vaizdo įraše, kuriuo pasidalijo S. Čerečenio štabas, matyti, kaip prie N. Lysenkovo prieina pareigūnas ir sako, kad dėl jo atžvilgiu pradėto administracinio proceso jis privalo vykti į nuovadą.

Ketvirtadienį pranešta, kad Minske trumpam buvo sulaikyta kitos kandidatės į Baltarusijos prezidentus Svetlanos Tichanovskajos patikėtinė Marija Moroz. Kaip pranešama, po „aiškinamojo pokalbio“ ji buvo paleista.

Baltarusijos prezidento rinkimai vyks sekmadienį, bet rugpjūčio 4–8 dienomis vyksta išankstinis balsavimas, kuriame, kaip pranešama, savo balsus jau atidavė virš 22 proc. rinkėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AŠ Manau

AŠ Manau portretas
Omone yra Baltarusijos vaikai.Juk mielieji matote už ką liaudis piketuoja.Tai junkitės prie jų.Juk esate savo šalies vaikai ir negalite prieš savu kovoti,juos mušti ar dar ką.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių