Quantcast

Sukrečianti LGBTQ teisių aktyvisto mirtis: žudikas jį kankino – išlupo akį, vėliau uždusino

Kenijos policija penktadienį pranešė, kad suėmė įtariamąjį dėl LGBTQ teisių aktyvisto, kurio kūnas buvo rastas įkištas į metalinį dėžę, nužudymo.

Žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad 25 metų mados dizaineris ir modelis Edwinas Chiloba (Edvinas Čiloba) šios savaitės pradžioje buvo rastas negyvas pakelėje maždaug už 40 kilometrų nuo Lūžių slėnio miesto Eldoreto.

„Turime sulaikytą įtariamąjį ir tiriame jo vaidmenį šioje žmogžudystėje“, – sakė Peteris Kimulwo (Peteris Kimulvas), Kriminalinių tyrimų direktorato (DCI) biuro Eldorete tyrimų vadovas.

„Mes laikome jį pagrindiniu įtariamuoju, nes yra į jį ir kitus asmenis nukreipiančių įkalčių, tačiau visa tai turi būti galutinai ištirta“, – teigė jis žurnalistams.

P. Kimulwo nurodė, kad įtariamasis, kaip manoma, buvo ilgametis aukos draugas, ir pridūrė, kad policija taip pat ieško žmonių, kuriuos matė kraunančius metalinį konteinerį į automobilį prie E. Chilobos namų.

Jie tikriausiai jį kankino, o paskui išlupo jam akį. Atrodo, kad jis buvo uždusintas.

„Jis mirė skausminga mirtimi, – žiniasklaidai sakė neįvardytas Eldoreto policijos pareigūnas. – Jie tikriausiai jį kankino, o paskui išlupo jam akį. Atrodo, kad jis buvo uždusintas.“

Kenijos žmogaus teisių komisija paragino policiją „skubiai atlikti tyrimą ir užtikrinti, kad žudikai būtų sulaikyti ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn“.

„Tikrai nerimą kelia tai, kad ir toliau eskaluojamas smurtas prieš LGBTQ+ kenijiečius, – teigiama jos pareiškime. – (...) Kiekvieną dieną pažeidžiamos LGBTQ+ asmenų žmogaus teisės, o kaltininkai už tai beveik nebaudžiami.“

LGBTQ bendruomenės nariai dažnai susiduria su priekabiavimu ir fiziniais išpuoliais šioje konservatyvioje krikščioniškoje šalyje.

Kenijoje ir daugelyje Afrikos šalių homoseksualumas yra tabu, o gėjai dažnai patiria diskriminaciją ar persekiojimą.

Bandymai panaikinti britų kolonijinių laikų įstatymus, draudžiančius homoseksualumą Kenijoje, iki šiol buvo nesėkmingi, ir gėjų lytiniai santykiai tebėra nusikaltimas, už kurį baudžiama laisvės atėmimu iki 14 metų.

„Nuoširdžiai užjaučiame žymaus Kenijos LGBTQI+ bendruomenės nario Edwino Chilobos šeimą ir draugus, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė JAV valstybės departamento atstovas Nedas Price'as (Nedas Praisas). – Reikalaujame visiškos atsakomybės už jo mirtį.“

Kenijos LGBTQ feministinis forumas, veikiantis vakarų Kenijoje, kur gyveno E. Chiloba, teigė, kad jis pasitelkė „madą, kad dekonstruotų lytį ir gintų marginalizuotos grupės teises“.

„Kaip bendruomenė, kaip Kenijos gyventojai, norime sužinoti, kas nutiko Edwinui, kodėl jis buvo nužudytas ir kas numetė jo kūną įvykio vietoje“, – sakė grupės programų direktorė Becky Mududa (Beki Mududa).

E. Chiloba mirė po to, kai praėjusių metų balandį buvo rastas nužudytas kitas LGBTQ aktyvistas.


Šiame straipsnyje: KenijaLGBT aktyvistasnužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

pagaliau

pagaliau portretas
prasideda, pagaliau lupsim na ch ui ped erast us, trazus , lezbus , pedofilus, zoofilus, visus!!!!

Kadangi šis

Kadangi šis portretas
konfliktas tarp dviejų mandagių gėjų,tai nėra neapykantos kurstymas.Reiškia,bus pritaikyta švelnesnis BK straipsnis.

Baisuma.

Baisuma. portretas
O jeigu tą akį lupo per išeinamąją,koks pasityčiojimas iš laisvių lgbt-ešnikams.Tai košmariškas neapykantos kurstymas.I gal tą akį dar suras?
VISI KOMENTARAI 73

Galerijos

Daugiau straipsnių