Quantcast

Stebi gaisrus Černobylio teritorijos zonoje: radiacinis fonas Lietuvoje nepakitęs

  • Teksto dydis:

Radiacinės saugos centro specialistai toliau stebi susidariusią situaciją dėl Černobylio zonos miškuose siaučiančių gaisrų. Taip pat stebimi Baltarusijoje ir Ukrainoje esančių radiologinio monitoringo stočių duomenys, kurie jonizuojančiosios spinduliuotės pokyčio nefiksuoja.

Pranešime spaudai teigiama, kad balandžio 19 d. Ukrainos atsakingosios institucijos informavo, jog toliau tęsiami gaisro gesinimo darbai bei imamasi visų įmanomų priemonių, kad būtų užkirstas kelias esamiems gaisrams plisti bei naujiems gaisrų židiniams atsirasti.

Pabrėžiama, kad Černobylio atominei elektrinei, panaudoto branduolinio kuro saugyklai bei kitiems Černobylio zonoje esantiems kritiškai svarbiems objektams pavojaus nėra, o per visą gaisrų laikotarpį jonizuojančiosios spinduliuotės lygis Černobylio zonoje bei Kijeve neviršijo leistino lygio.

Radiacinis fonas Lietuvoje esą yra nepakitęs. Apie bet kokius radiacinio fono pakitimus Lietuvoje gyventojai bus nedelsiant informuojami.

Vadovaujantis Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, artimiausiomis dienomis Lietuvoje vyraus šiaurės ir šiaurės vakarų vėjai, todėl gaisro metu susidarę dūmai Lietuvos teritorijos nepasieks.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
teisybes visai ir nesitikim isgirsti

Tikras cirkas....Lietuvoje...

Tikras cirkas....Lietuvoje... portretas
Taip ir patikėsime.....

Ksm burti

Ksm burti portretas
Paklauskit Zelenskio
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių