Quantcast

Sprogimo Kinijos chemijos fabrike aukų padaugėjo iki 47

  • Teksto dydis:

Rytų Kinijos chemijos fabrike išvakarėse drokstelėjusio sprogimo aukų penktadienį padaugėjo iki 47, pranešė pareigūnai.

Tai yra viena daugiausiai gyvybių pasiglemžusi pramonės nelaimė pastaraisiais metais.

Daugiau kaip 600 žmonių prireikė medikų pagalbos po ketvirtadienio popietės sprogimo pramonės parke Jančengo mieste Dziangsu provincijoje, į „Twitter“ panašioje platformoje „Weibo“ nurodė miesto pareigūnai.

Mažiausiai 90 žmonių patyrė sunkių sužalojimų.

Nelaimės priežastį tiriantys pareigūnai sako, kad buvo suimta žmonių, bet jų skaičius neskelbiamas.

Vietos pareigūnų teigimu, tame fabrike, kur įvyko incidentas, daugiausia buvo gaminami žaliaviniai cheminiai produktai, įskaitant itin degų junginį anizolą.

Valstybinė televizija parodė suniokotus automobilius, išdužusius langus ir iš gamyklos einančius darbininkus sukruvintomis galvomis.

Aplinkinės mokyklos buvo uždarytos; baiminantis galimo kenksmingų medžiagų nuotėkio ir naujų sprogimų 1 tūkst. gyventojų buvo perkelti į saugias vietas, sakoma miesto vyriausybės pareiškime.

Po sprogimo liko krateris, o kilusį gaisrą, kuris siautė iki vėlumos, gesino daugiau kaip 900 ugniagesių.

Sprogimo banga išdaužė langus net maždaug 6 km atstumu, užfiksuotas 2,2 balo seisminis smūgis.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas), su valstybiniu vizitu lankydamasis Italijoje, pareikalavo dėti „visas pastangas“ aukoms surasti ir išgelbėti, pranešė oficialioji naujienų agentūra „Xinhua“.

„Pagalbos darbas turi būti gerai atliktas, kad išliktų socialinis stabilumas. Tuo metu reiktų stiprinti aplinkos stebėseną ir išankstinio perspėjimo sistemas, kad būtų užkirstas kelias aplinkos taršai ir antrinėms nelaimėms“, – sakė Xi Jinpingas.

Kinijos pramonės sektoriuje įvyksta daug nelaimių, nors centrinė vyriausybė nuolat įsako gerinti saugą gamyklose, elektrinėse ir kasyklose.

Tarp didžiausių nelaimių yra 2015 metų sprogimas chemikalų sandėlyje Tiandzino uostamiestyje, per kurį žuvo 173 žmonės, daugiausia ugniagesiai ir policininkai. Dėl sprogimo buvo kaltinamos nelegalios statybos ir nesaugus pavojingų medžiagų laikymas.

Lapkričio mėnesį mažiausiai 22 žmonės žuvo per sprogimą prie chemijos gamyklos šalies šiaurės rytuose esančiame Džangdziakou mieste, kur vyks dalis 2022-ųjų žiemos olimpiados varžybų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

greta

greta portretas
zmonija turetu telkti visas zinias i zmogaus sveikatos atstatyma , o iki šiol vyksta tiktai turgus ir šiukšliu gamyba, o jeigu valdančioji kasta sužino kokia nors naujiena tuoj kišasi, nors pačiu savoka apie pirmojo žmogaus atsiradima neįrodomos faktais
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių