Quantcast

Neramumai Afganistane: savižudis susisprogdino vestuvėse

  • Teksto dydis:

Mažiausiai šeši žmonės žuvo ir 14 buvo sužeista penktadienį per savižudžio sprogdintojo išpuolį vestuvėse rytinėje Afganistano dalyje, pranešė vienas pareigūnas.

Civilių gyventojų aukų skaičių mažinti neseniai pažadėjęs Talibanas neigė savo atsakomybę dėl šio išpuolio Nangarharo provincijoje.

Šiame netoli Pakistano sienos esančiame rajone veikia ir kitos sukilėlių organizacijos, įskaitant džihadistų grupuotę „Islamo valstybė“, rengusią išpuolių praeityje.

„Šiandien ryte 8 valandą savižudis mirtininkas susisprogdino per vestuvių ceremoniją... Pačiragamo rajone“, naujienų agentūrai AFP sakė provincijos gubernatoriaus atstovas Attaullah Khogyani (Ataula Chogjanis) .

Pasak jo, per išpuolį šeši žmonės žuvo ir dar 14 buvo sužeisti. Anksčiau buvo pranešta apie penkis žuvusiuosius ir 40 sužeistųjų.

„Visi gyvenvietės gyventojai buvo susirinkę į vestuvių ceremoniją“, – sakė vienas įvykio liudininkų Saleemas Janas (Salemas Janas), buvęs tarp šventės svečių ir sužeistas per sprogimą.

Ligoninėje su AFP kalbėjęs įvykių liudininkas pasakojo apie sumaištį, kilusią po sprogimo, ir bėgančius žmones.

„Nežinojau, kas atsitiko, – kalbėjo jis. – Atsisukęs pamačiau dešimtis sužeistų žmonių, gulinčių ant žemės“.

Nangarharo regiono ligoninės atstovas Zahiras Adilas naujienų agentūrai AFP sakė, kad į Nangarharo miesto centre esančią ligoninę buvo atvežti dviejų žuvusiųjų kūnai ir 11 sužeistųjų.

Sprogimas įvyko praėjus kelioms dienoms po istorinių Afganistano atstovų ir Talibano derybų.

Baigiantis dviejų dienų deryboms Dohoje abi šalys padarė bendrą pareiškimą, žadėdamos parengti „veiksmų planą dėl taikos“ karo draskomoje šalyje ir įsipareigojo siekti „iki nulio“ sumažinti civilių aukų skaičių.

Praėjusią savaitę taip pat vyko tiesioginės JAV pasiuntinio taikai Zalmay Khalilzado (Zalmajaus Chalilzado) ir Talibano taikos derybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jau ir iki ten mūsų juodosios Š** idėjos nukeliavo: "Vaikų saviraiškos teisių negalima važyt!" (o kada pas mus vaikiukai ims vestuvininkus sprogdint?)

resman

resman portretas
ot nesiseka afganistanieciams! istisus desimtmecius okupantai tupi ju salyje,rusai tupejo,dabar arabai is jankyno ir es ,bet afganai karinga tauta,gal ne uz kalnu ir isivaduos nuo okupantu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių