Quantcast

SOHR: tarp žuvusiųjų per Izraelio smūgį Damaske – Irano „Quds“ pajėgų vadas regionui

  • Teksto dydis:

Per Izraelio smūgį Irano konsulato priestatui Damaske pirmadienį žuvo aštuoni žmonės, tarp kurių buvo ir Irano Islamo revoliucijos gvardijos korpuso (IRGC) užsienio operacijų padalinio vadas Libane ir Sirijoje, pranešė karą stebinti organizacija.

Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), kuri remiasi plačiu šaltinių tinklu Sirijoje, sakė, kad „patvirtino, jog per Izraelio smūgį Damaske žuvo aukšto rango lyderis, kuris buvo „Quds“ pajėgų vadas Sirijoje ir Libane, du iraniečiai patarėjai ir penki Irano revoliucijos gvardijos nariai“.

Irano valstybinė žiniasklaida kiek anksčiau pranešė, kad per Izraelio smūgius Sirijos sostinėje žuvo IRGC aukšto rango vadas.

Naujienų agentūros AFP korespondentas iš įvykio vietos patvirtino, kad šalia konsulato esantis pastatas prabangiame Damasko rajone buvo sulygintas su žeme.

„Izraelio raketos [...] sugriovė Irano ambasados priestatą [...] Damaske, žuvo aštuoni žmonės“, – sakė SOHR.

„Irano Islamo Respublikos ambasadorius Damaske Hosseinas Akbari (Hoseinas Akbaris) ir jo šeima per Izraelio ataką nenukentėjo“, – teigė Irano naujienų agentūra „Nour“.

Griežtai smerkiame šį bjaurų teroristinį išpuolį, kurio taikiniu tapo Irano konsulato pastatas Damaske ir per kurį žuvo daug nekaltų žmonių.

Tačiau valstybinė žiniasklaida pranešė, kad žuvo Mohammadas Reza Zahedi (Mohamadas Reza Zahedis), vienas iš IRGC užsienio operacijų padalinio – „Quds“ (Jeruzalės) pajėgų – vyresniųjų vadų.

Tuo metu Sirijos gynybos ministerija pranešė, kad Izraelio antskrydžiai Damaske pirmadienį „sugriovė visą pastatą, žuvo ar buvo sužeisti visi jame buvę žmonės“.

„Priešas Izraelis surengė oro smūgius iš okupuotų Sirijos Golano kalnų pusės, taikydamasis į Irano konsulato pastatą Damaske“, – sakoma ministerijos pareiškime.

Jame priduriama, kad tebevyksta „kūnų paieškos ir sužeistųjų gelbėjimo iš po griuvėsių darbai.“

Sirijos užsienio reikalų ministras Faisalas Mekdadas pasmerkė Izraelio smūgį ir tvirtino, kad išpuolis neturės įtakos abiejų sąjungininkių ryšiams.

„Griežtai smerkiame šį bjaurų teroristinį išpuolį, kurio taikiniu tapo Irano konsulato pastatas Damaske ir per kurį žuvo daug nekaltų žmonių“, – sakoma F. Mekdado pareiškime, kurį perdavė Sirijos oficialioji naujienų agentūra SANA.

Įvykio vietoje esantis AFP korespondentas sakė, kad ministras apsilankė išpuolio vietoje.

„Izraelio okupacinis darinys negalės paveikti Irano ir Sirijos ryšių“, – pridūrė F. Mekdadas.

Izraelis, kuris ne kartą sakė, kad neleis nesutaikomam priešininkui Iranui stiprinti savo pozicijų Sirijoje, šio pranešimo kol kas nekomentavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Protu nesuvokiama ką išdarinėja žydai tūkstančiai nekaltų žmonių žūsta.Melskimės už taika ir Palestina.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių