Quantcast

SOHR: per Rusijos antskrydį Sirijoje žuvo penki civiliai

  • Teksto dydis:

Per Sirijos prezidento Basharo al-Assado režimo sąjungininkės Rusijos antskrydį sukilėlių kontroliuojamoje Idlibo provincijoje žuvo penki civiliai, keturi kurių yra tos pačios šeimos nariai, pranešė situaciją Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

SOHR teigimu, tarp per antskrydį žuvusių žmonių yra trys vaikai. Antskrydį Rusijos kariuomenė įvykdė naktį į šeštadienį džihadistų valdomo Idlibo regiono Balos kaime.

„Vyras, jo žmona, ir jų dvi mažos mergaitės yra tarp žuvusiųjų“, – sakė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios Sirijos karo stebėsenos organizacijos vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Naujienų agentūros AFP korespondentas vienoje regiono ligoninių patvirtino matęs dviejų vaikų kūnus, suvyniotus į storus apklotus.

Korespondento teigimu, po antskrydžio šalia dviejų aukšto namo susidarė didžiulis krateris.

SOHR, kuriai informaciją perduoda šaltiniai Sirijoje, tvirtina nustatanti antskrydžių vykdytojus pagal skrydžio trajektoriją ir naudojamus lėktuvus bei amuniciją.

Idlibo regione šią savaitę smarkiai padažnėjo išpuoliai, Sirijos režimo vyriausybei tęsiant puolimą ir nepaisant sąjungininkės Rusijos ir sukilėlius remiančios Turkijos suderėto paliaubų susitarimo.

Paskutiniame džihadistų bastione, kurį sudaro Idlibo provincija ir dalis kaimyninių Alepo ir Latakijos regionų, gyvena 3 mln. žmonių.

SOHR duomenimis, nuo trečiadienio pradėtas puolimas jau pražudė 28 civilius, įskaitant aštuonis vaikus.

Per kovas taip pat žuvo 58 provyriausybiniai kovotojai ir 67 sukilėlių gretose kovojantys vyrai.

Pastarųjų savaičių smurto proveržis privertė šimtus tūkstančių civilių bėgti iš savo namų.

Ketvirtadienį Rusija neigė pasirodžiusią informaciją apie pradėtas karines operacijas regione po sausio 9 d. įsigaliojusių paliaubų. Turkija savo ruožtu teigia, kad paliaubos įsigaliojo sekmadienį.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas žada aptarti pastarųjų dienų įvykius Sirijos šiaurės vakaruose su Rusijos lyderiu Vladimiru Putinu.

Nuo 2011 m. Sirijos pilietiniame kare žuvo daugiau nei 380 tūkst. žmonių, dar milijonai buvo priversti trauktis iš savo gimtųjų namų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Bent tie penki 'civiliai' į Europą neatplauks.

tram pas

tram pas portretas
reikia europa uzpjudit 'pabegeliais' dzihadistais,tam karai ir organizuojami tik aplik Europa.

Balamutas

Balamutas portretas
Mano kaimynas Vanka man aiškino, kad amerikosoi SIrijoj jau dešimt milijonų arabų numarino badu, o štai rusai vos spėja iš lėktuvų mėtyt tiems arabams maisto paketus. Humanitarina sirus.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių