Quantcast

Sniego griūtys Turkijoje: žuvo beveik 40 žmonių

Turkijos rytinėje Vano provincijoje mažiausiai 33 žmonės žuvo trečiadienį ant kalnų kelio užvirtus sniego lavinai, kai ten tuo metu buvo vykdoma paieškų ir gelbėjimo misija po ankstesnę dieną įvykusio panašaus incidento, pareikalavusio penkių žmonių gyvybių, pranešė vietos pareigūnai.

Kaip pranešama, tarp žuvusiųjų esama gelbėtojų ir gelbėjimo operacijoje dalyvavusių civilių, o dar 53 žmonės buvo sužeisti. Tačiau aukų skaičius gali dar padidėti, nes yra likę sniego palaidotų žmonių.

Ši tragedija įvyko po antradienį vakare nuslinkusios kitos pražūtingos lavinos, valstybinei Anatolijos naujienų agentūrai sakė gubernatorius Mehmetas Eminas Bilmezas (Mechmetas Eminas Bilmezas).

Pirmoji lavina antradienį užvirto ant sniego valymo mašinos ir mikroautobuso. Tąsyk žuvo penki žmonės, o dar du dingo. Mašinos vairuotojas ir septyni mikroautobuso keleiviai liko gyvi.

Anatolijos naujienų agentūra pranešė, kad sniego valymo mašinos vairuotojas Bahattinas Karagulle (Bachatinas Karagiulė) buvo įstrigęs po sniegu apie 25 minutes, kol sugebėjo išdaužti langą ir ištrūkti. Vyras ėjo iki artimiausio kaimo kviesti pagalbos ir buvo pavežtas pakeleivingo automobilio.

Po šio incidento vyriausybinė nelaimių padarinių valdymo agentūra AFAD pasiuntė apie 300 gelbėtojų į nelaimės vietą prie vieno kelio šalia kalnų apsupto Bachčesarajaus miesto Vano provincijoje, besiribojančioje su Iranu. Šioje operacijoje taip pat dalyvavo žandarmerijos pareigūnų, ugniagesių bei vietos gyventojų.

Antroji lavina šią grupę užgriuvo trečiadienį apie vidurdienį.

Gubernatorius sakė, kad gelbėjimo darbai tęsiami nepaisant nepalankių žiemiškų orų, sutrikdžiusių eismą. Jis nenurodė, kiek dar žmonių gali būti dingę.

Televizijos reportažuose matyti, kad kalnuose toliau smarkiai sninga.

Apie 30 žmonių buvo rasti gyvi ir išvežti į ligonines, nurodė Vidaus reikalų ministerija. Apie jų būklę kol kas nepranešama.

Tarp sužeistųjų yra AFAD operacijų Vano provincijoje vadovas Osmanas Ucaras (Osmanas Učaras). Atvežtas į ligoninę jis pasakojo, kad lavina jį nusinešė kartu su ekskavatoriumi, apverstu slenkančio sniego.

„Buvau pusiau palaidotas“, – sakė pareigūnas, bet pridūrė, kad išsilaisvino savomis jėgomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių