Quantcast

Smarkios liūtys Anglijoje nusinešė vieną gyvybę, potvyniai užliejo gatves

Smarkių liūčių permerktuose šiaurės ir centrinės Anglijos rajonuose patvinusios upės privertė žmones evakuotis ir sujaukė kelionių planus, o vieną moterį nusinešė pakilusio vandens banga.

Potvynis užliejo Šefildą, kur ketvirtadienį, iškritus 85 mm kritulių, iš krantų išsiliejo Dono upė. Maždaug 30 žmonių prisiglaudė prekybos centre „Meadowhall“, potvynio vandeniui jame įkalinus kalėdinių dekoracijų įžiebimo atėjusius pažiūrėti pirkėjus.

„Kai kuriose vietose per dieną iškrito mėnesio kritulių kiekis“, – sakė Meteorologijos tarnybos meteorologas Alexas Burkillas (Aleksas Berkilas).

Pasak tarnybos, penktadienio popietę buvo paskelbti perspėjimai dėl potvynio pavojaus 73 vietose, taip pat šeši perspėjimai dėl didelio „pavojaus gyvybei“ vietovėse netoli Dono upės.

Pagalbos tarnybos į pietus nuo Šefildo esančiame Derbišyre prie Dervento upės rado moters lavoną, anksčiau pasirodžius pranešimams apie potvynio srovės nuneštą moterį.

Aplinkos apsaugos agentūra pranešė, kad didžiausias kritulių kiekis – 112 mm – ketvirtadienį buvo užregistruotas Svainše, Pik Distrikte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių