Quantcast

Per smarkias audras Australijoje išaugo žuvusiųjų skaičius

  • Teksto dydis:

Per audras Australijos rytuose žuvo dešimt žmonių.

Pastarosiomis dienomis audros ir stichiniai vėjai siaubė Australijos Viktorijos ir Kvynslando valstijas – apvirto laivai, kilo staigūs potvyniai ir buvo nutraukti elektros laidai.

Vyriausybinis meteorologijos biuras įspėjo, kad Kvynslando pakrančių regionams vis dar gresia pavojingos audros, gyvybei pavojingi potvyniai, milžiniška kruša ir žalos darantys vėjai.

40-ies ir 46-erių metų moterų kūnai buvo rasti Merės upėje Kvynslando Gimpio mieste. Jos buvo tarp trejeto moterų, kurias antradienį lietaus kanalizacija nusinešė į užtvindytą upę. Kitai 46 metų moteriai pavyko išsigelbėti.

Vienuolika žmonių buvo išmesti į vandenyną, kai per žvejybą netoli Brisbano jūroje apvirto jų maždaug 12 m ilgio jachta.

Trečiadienį policija pranešė, kad trys vyrai nuskendo, o aštuoni išsigelbėjusieji buvo ištraukti iš vandens ir skubiai nugabenti į ligoninę.

„Tai buvo labai tragiška para dėl oro sąlygų“, – žurnalistams sakė policijos komisarė Katarina Carroll (Katarina Kerol).

Policija pranešė, kad buvo rastas devynerių metų mergaitės, dingusios per potvynį Brisbano apylinkėse, kūnas, o Kvynslando Gold Kouste virstantis medis pražudė 59 metų moterį.

Komunalinių paslaugų bendrovė „Energex“ teigė skubanti atkurti elektros tiekimą daugiau nei 80 tūkst. valstijos namų.

„Kokios stiprios buvo tos audros? Tiek, kad nulaužė daugybę betoninių stulpų, laikančių aukštos įtampos laidus“, – rašė įmonė socialiniuose tinkluose.

Tuo metu Viktorijos valstijoje vėlyvą antradienio vakarą, kai staigūs potvyniai užliejo regioninę stovyklavietę Bakane, už 350 km į rytus nuo valstijos sostinės Melburno, buvo rasta negyva moteris.

Dar vienas vyras žuvo po to, kai ant jo už 180 km į rytus nuo Melburno esančiame Karingalyje užkrito medžio šaka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių