Quantcast

Demaskavo Kremliaus svaičiojimus apie „nešvarias bombas“: nuotraukos darytos prieš dvylika metų?

  • Teksto dydis:

Okupantai toliau apšaudo Bachmuto miestą Donecko srityje, bandydami išstumti Ukrainos pajėgas iš miesto. Gyventojų sąlygos sudėtingos, pastarąjį mėnesį Bachmute nebuvo elektros, vandens, beveik visos parduotuvės uždarytos arba sunaikintos, pasakojama LNK reportaže.

Pietinė Bachmuto dalis vis dar pilna žmonių, bet ir jie jau nori iš čia bėgti.

„Tikėjomės, kad šis karas baigsis arba mes turėsime kokias nors gyvenimo sąlygas. Tačiau praėjusį mėnesį iš viso neturėjome nieko, o oras toks prastas. Mūsų butuose tik šeši laipsniai šilumos“, – pasakojo vienas vietinių Bachmuto gyventojų.

Per paskutinį apšaudymą žuvo dar trys žmonės.

„Maniau, kad jau beveik visi išvažiavo, bet matau vis daugiau norinčių evakuotis“, – pastebėjo ukrainiečių kareivis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Ukrainos prezidentas pagyrė šalies karius, kurie dalyvauja įtemptose kovose.

„Situacija fronto linijoje iš esmės nepasikeitė. Įnirtingiausi mūšiai vyksta Donecko srityje. Bachmuto kryptis, Avdijikas – ten dabar matomiausia rusų vadovybės beprotybė. Ištisus mėnesius, diena po dienos jie ten varo žmones į mirtį. Ten sutelkiam maksimalią artilerijos smogimo jėgą. Visi mūsų kariai, kurie užima šias pozicijas Donecko srityje, tiesiog didvyriai“, – sakė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Ketvirtadienio rytą, spalio 27 d., visoje Ukrainos teritorijoje paskelbtas oro pavojus. Rusija vėl apšaudė energetikos infrastuktūrą. Ukraina sustiprino savo pajėgas šiauriniame regione netoli Baltarusijos, kad galėtų atremti galimą atnaujintą Rusijos puolimą per sieną.

Susprogdino stotį

Naktį griaudėjo sprogimai Rusijos okupuoto Šachtarsko geležinkelio stotyje. Spėjama, kad sprogus raketai užsidegė dvylika stotyje stovėjusių degalų cisternų.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos paskelbė, kad dėl neatsargaus nuo alkoholio apsvaigusių stoties darbuotojų elgesio su elektriniais suvirinimo aparatais susprogo okupantų kuro talpyklos. Jos skirtos visai Donecke veikiančių dalinių technikai aptarnauti.

„Baisus sprogimas, kilo gaisras. Išbėgome, čia viskas degė. Griebėme daiktus, krepšius ir bėgome toliau, visur ugnis. Kvietėme pagalbą“, – pasakojo sprogimo metu stotyje dirbusi moteris.

Maniau, kad jau beveik visi išvažiavo, bet matau vis daugiau norinčių evakuotis.

246-ą karo Ukrainoje dieną Slovėnija apnuogino Rusijos melą, kurį Kremlius išplatino visam pasauliui, neva Ukrainoje ruošiamos „nešvarios bombos“.

Slovėnija teigia, kad Rusijos platinamos Ukrainos slapto branduolinio ginklo nuotraukos tėra Slovėnijos radioaktyvių atliekų agentūros nuotraukos, darytos prieš dvylika metų.

Pasak slovėnų, nuotraukos naudotos profesionalų prezentacijose kaip mokomoji medžiaga. Šia medžiaga Kremlius pasinaudojo be leidimo.

Neaiškūs pasiuntiniai ir grasinimai

Tuo tarpu pas V. Zelenskį apsilankęs Bisau Gvinėjos prezidentas perdavė žinutę iš Kremliaus, esą Vladimiras Putinas pasirengęs deryboms.

„Susitikau su Rusijos prezidentu V. Putinu, jis paprašė perduoti jums, apie ką kalbėjome. Tai, jo nuomone, labai svarbu. Jis mano, kad tarp jūsų šalių turėtų vykti tiesioginis dialogas“, – sakė Bisau Gvinėjos prezidentas Umaro Mokhtaras Sissoco Embalo.

Vėliau Kremliaus atstovas pareiškė, kad V. Putinas iš tiesų neperdavė V. Zelenskiui jokios žinutės. O Ukrainos prezidentas pasakė, kad Kyjivo santykiuose su Izraeliu įžvelgia teigiamą tendenciją po to, kai abi šalys pasidalijo žvalgybine informacija apie Irano bepiločius orlaivius, kuriuos Rusija panaudojo savo agresijai.

Izraelis, regis, užsitraukė Rusijos pyktį. Įsilaužėliai iš Rusijos atakavo Izraelio parlamento interneto svetainę. Ataką surengė artimi Rusijos vyriausybei programišiai. Jie neva paliko žinutę, kad ataka – tai atsakas į paramą Ukrainai.

Kibernetinio saugumo ekspertai mano, kad tai tebuvo bandomoji ataka, o pagrindinis smūgis bus suduotas tik vėliau. Maskva taip pat grasina atakuoti JAV komercinius palydovus, padedančius Ukrainai kariauti.


Šiame straipsnyje: Rusijakaras UkrainojeSlovėnijamelaskibernetinė atakaLNK turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių