Quantcast

Slovakų žurnalisto nužudymą tiria Interpolas, Slovakijos, Čekijos, Italijos policija

  • Teksto dydis:

Slovakijos interneto leidinio „Aktuality.sk“ reporterio Jano Kuciako ir jo draugės, kurių lavonai buvo rasti naktį į pirmadienį, nužudymo tyrimas įgavo tarptautinį pobūdį. Tai antradienį pranešė šalies policijos vadovas Tiboras Gasparas.

„Tirdama nužudymą, Slovakijos policija bendradarbiauja su kolegomis iš Čekijos, Italijos ir su Interpolu, - cituoja jo žodžius Slovakijos radijas. - Mes ypač suinteresuoti dirbti kartu su Čekijos ir Italijos teisėsaugos institucijomis“.

Anksčiau Bratislavos leidinys „Dennikn.sk“ pranešė, jog J. Kuciako nužudymą galėjo užsakyti Italijos mafijos grupuotė. Esą žurnalistas aptiko su Slovakijos politikais susijusių mafiozų pėdsakus - nusikaltėliai per bendroves Rytų Slovakijoje vykdė dideles machinacijas su dotacijomis iš ES fondų. „Dennikn.sk“ duomenimis, korupciniai ryšiai su šalies politikais mafiozams padeda savintis ES lėšas.

Leidinys pažymi, kad per 25 Slovakijos valstybės gyvavimo metus žurnalistai atskleidė ne vieną šalies nusikalstamo pasaulio vadeivų aferą, bet iki šiol nė vienas žiniasklaidos atstovas nebuvo nužudytas.

Dėl J. Kuciako nužudymo Slovakijos politinė opozicija antradienį pareikalavo, kad atsistatydintų T. Gasparas ir vidaus reikalų ministras Robertas Kaliniakas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai kaip cia dabar ne Putinas kaltas ? Keista...nespejo konservatoriai prikisti nagu prie straipsnio...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių