Quantcast

Slovakijos prezidentė apsilankė Irpinėje ir Borodiankoje

Į Ukrainą su vizitu atvykusi Slovakijos prezidentė Zuzana Čaputova antradienį apsilankė Rusijos kariuomenės sugriautuose Irpinės ir Borodiankos miestuose, praneša portalas „eurointegration.com.ua“.

„Borodiankoje ir Irpinėje savo akimis mačiau niokojimo pėdsakus, kuriuos Ukrainoje paliko Rusijos kareiviai. Už šimtų kilometrų į rytus ir pietus tūkstančiai kitų taikių Ukrainos gyventojų – moterų, vyrų, vaikų – vis dar patiria tą patį niokojimą. Tikiu, kad kai šis košmaras baigsis, Ukraina vėl sužydės. Kaip šiandien tarp sugriautų namų Borodiankoje ar Irpinėje sužydėjo gėlės“, - parašė „Facebook“ paskyroje Slovakijos valstybės vadovė.

Z. Čaputova antradienį taip pat susitiko Kyjive su Ukrainos prezidentu Volodymyrų Zelenskiu, pasakė kalbą Aukščiausiosios Rados deputatams.

Anksčiau Slovakijos gynybos ministras Jaroslavas Nadis patvirtino, kad jo šalis perduos Ukrainai aštuonias savaeiges haubicas „Zuzana 2“.

Be to, buvo pranešta, kad Ukrainos karinė technika bus remontuojama ir modernizuojama Slovakijoje.

Balandį Slovakija perdavė Ukrainai oro gynybos kompleksą S-300.

Slovakijos prezidentė perspėjo, kad ES susidomėjimas Ukraina mažėja

Tai, kad karo vaizdai iš Ukrainos nebedominuoja pagrindinėse naujienose ir antraštėse, neturėtų paskatinti Europos pamiršti karo, perspėjo Slovakijos prezidentė Zuzana Caputová per iš anksto nepraneštą vizitą į Ukrainą.

„Borodiankoje ir Irpine savo akimis mačiau naikinimo pėdsakus, kuriuos Rusijos kareiviai atnešė į Ukrainą“, – sakė prezidentė, paraginusi toliau remti Ukrainą.

Ji pridūrė, kad tūkstančiai civilių Rytų Ukrainoje ir toliau patiria panašų destruktyvų smurtą.


Šiame straipsnyje: Slovakijos prezidentėkaras UkrainojeZuzana Čaputovalankėsi Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių