Quantcast

Slovakija žada per 4 dienas dėl COVID-19 patikrinti beveik visus gyventojus

Slovakijos vyriausybė nori per ateinančius du savaitgalius dėl koronaviruso patikrinti beveik visus šalies gyventojus. Nacionalinis kovos su koronavirusu štabas palaimino šį planą, kai praėjusį savaitgalį sėkmingai buvo baigtas bandomasis etapas, pranešė premjeras Igoris Matovičius.

Populistinės dešiniųjų rinkimų platformos „Paprasti žmonės“ (OLaNO) įkūrėjas apie atitinkamus ketinimus paskelbė tik prieš savaitę. Nuo praėjusio penktadienio iki sekmadienio pradžioje buvo patikrinti keturių ypač smarkiai pandemijos paveiktų rajonų Lenkijos pasienyje gyventojai.

Per abu kitus etapus per keturias dienas – du šeštadienius ir du sekmadienius – antigenų greitaisiais testais ketinama patikrinti visus vyresnius nei 10 metų amžiaus asmenis likusioje šalies dalyje. Testavimų penktadienį atsisakyta dėl personalo trūkumo, dėl kurio įspėjo sveikatos ekspertai. Savaitgalio dienomis lengviau rasti pakankamai pagalbininkų nei penktadienį, žurnalistams sakė sveikatos ministras Marekas Krajčis.

Dar sekmadienį už testavimo organizavimą atsakingas gynybos ministras Jaroslavas Nadas neatmetė galimybės, kad beveik 5 mln. žmonių testavimo planas dėl personalo stygiaus gali būti nepatvirtintas.

Premjeras I. Matovičius teigė manąs, kad šis projektas gali tapti pavyzdžiu visai Europai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neweryga

Neweryga portretas
vadovauja sveikatos apsaugai ,o tikri patrijotai ir profai slovakijoje!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių