Quantcast

Slovakija praneša apie dramatišką britiškos atmainos viruso plitimą

Slovakijos sveikatos tarnybos ir ekspertai skambina pavojaus varpais dėl vadinamosios britiškos atmainos koronaviruso plitimo šalyje.

Vyriausybės vadovas Igoris Matovičius penktadienį feisbuke rašė, kad 71 proc. visų teigiamų trečiadienio testų rodė mutavusį virusą. Skirtinguose regionuose rodiklis buvo dar didesnis.

Antrojo pagal dydį Košicės miesto universitetinė klinika penktadienį paskelbė, kad iš pastaruoju metu jos tirtų mėginių daugiau kaip 90 proc. teigiamų buvo „britiška“ atmaina. „Atrodo, kad dalis Slovakijoje yra didesnė nei likusioje Europos Sąjungoje ir didesnė nei Didžiojoje Britanijoje“, - agentūrai TASR sakė Pavolas Jarcuška, universitetui priklausančios infektologijos klinikos vadovas,

Dėl paaštrėjusios epidemiologinės situacijos virtinė miestų atšaukė planus iš dalies atnaujinti mokyklų darbą. Remiantis ligšioliniais Švietimo ministerijos planais, nuo pirmadienio į mokyklas vėl turėjo keliauti bent jau iki dešimties metų moksleiviai.

Nuo COVID-19 mirusių žmonių skaičius Slovakijoje iki penktadienio, oficialiais duomenimis, buvo didesnis nei 5 000.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teisti korona isterikus

teisti korona isterikus portretas
šimonytė turi būti teisiama, o korona isterikus reikia uždaryti į rezervatus, jie gi nori izoliuotis

Anonimas

Anonimas portretas
Pripaisys kokiu nori jums atmainų, ir taip metu metais, kol isnaikins visus

Jo

Jo portretas
Gandragalvilai ,su veryga priešakyje,to nori ir Lituvoje,kad galėtų šaukti jog vyriausybė nesusitvarko.O be to ir asilo verygos užpirkti tūkstančiai lavonmaišių guli be naudos
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių