Quantcast

Skolų rekordininkė iš Kauno Anglijoje sėdo į teisiamųjų suolą: talkino kanapių augintojams

  • Teksto dydis:

Kembridžo teismas paskelbė nuosprendį Lietuvos pilietei, kuri pripažinta kalta dėl savo vaidmens pusės milijono svarų sterlingų vertės kanapių auginime.

Iš viso nuteisti trys žmonės, kurie nelegalia veikla užsiėmė Peterboroughe. Jie įkliuvo 2018 metais – pirmiausiai, birželio pabaigoje su įkalčiais rasta lietuvė Vida Šarkytė (50 m.), kuri sulaikyta name, Middletone rajone. Šiame pastate kanapės buvo ne tik auginamos, bet ir džiovinamos bei ruošiamos prekybai.

Bendra šių narkotikų vertė – 340 tūkst. svarų sterlingų. Lietuvės dalyvavimą veikloje įrodė jos pirštų antspaudai. Pasitelkus DNR tyrimą taip pat nustatyta, kad ant pirštinės, kuri aptikta tarp augalų, rasta Solomano Pierro-Joneso (22 m.) pėdsakų. Šis jaunuolis irgi patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Tų pačių metų rugsėjį kitoje Peterborougho vietoje – Salmarshe – rasta dar viena kanapių auginimo plantacija, jų vertė juodojoje rinkoje siekė 120 tūkst. svarų. Raktiniu įrodymu šiuo atveju tapo pora pirštinių, per ekspertizę paaiškėjo, kad jomis naudojosi Seanas Deanas-Lynchas (34 m.).

Ten pat aptikta ir V. Šarkytei priklausanti ID kortelė ir kiti daiktai.

Tęsiant tyrimą, atlikta krata Brynmore, jame rastos priemonės, naudojamos kanapėms auginti.

Visi trys įtariamieji teisme pripažino kaltę dėl kanapių auginimo, o praėjusį penktadienį jiems paskirtos bausmės. S. Deanas-Lynchas nuteistas dvejų metų laisvės atėmimo bausme, o jo bendrai kalėjimo išvengė.

S. Pierras-Jonesas nuteistas metams kalėjimo, bet bausmė atidėta aštuoniolikai mėnesių, per kuriuos jis privalės 180 valandų neatlygintinai dirbti visuomenės labui.

V. Šarkytės bausmė taip pat atidėta pusantrų metų laikotarpiui. Teismas jai skyrė septyniolika mėnesių įkalinimo, 200 valandų neatlygintino darbo ir privalomąją reabilitaciją nuo priklausomybių.

Moteris anksčiau yra aprašyta Lietuvos spaudoje – Kaune gyvenusi V. Šarkytė pagarsėjo kaip skolų už komunalinius mokesčius rekordininkė, įsiskolinimus panaikinti ji žadėjo išvykdama dirbti į Angliją. 

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/nusikaltimai-ir-nelaimes/kanapiu-augintojams-talkino-lietuve?fbclid=IwAR1lruzMusfHrMjfzkozO-JBoelhGM17T06jdTSeeUp-UDeCK04Z-7sfmzo



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Kur nuotrauka lietuvės,tegul mato visi.

SCIPAKAS.KAU.

SCIPAKAS.KAU. portretas
LT buto gave po 15 va kur issivysciusios valstybes ir teisesauga

jozas

jozas portretas
ko cia stebites pise lietuvos augina ten zole viskas gerai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių