Quantcast

Glumina medikų apsaugos priemonės: ar tai padėtų apsisaugoti nuo koronaviruso?

  • Teksto dydis:

VŠĮ „Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos“ stoties vadovas Nerijus Mikelionis feisbuke pasidalijo vaizdu, kuriame matyti Jungtinės Karalystės greitosios medicinos pagalbos (GMP) darbuotojas, prieš išvykdamas padėti pagalbos prašantiems žmonėms. Apsaugos priemonės, kurias dėvi GMP darbuotojas, kelia nuostabą – ar jos gali padėti apsisaugoti susidūrus su koronaviruso šmėkla?

„Problemos tos pačios kaip ir pas mus, tik apsaugos priemonės pas mus geresnės“, – rašo N. Mikelionis.

„Štai mūsų fronto linijų ekipažų prašymas: nustokite skambinti 999, kad patikrintumėte, ar turite koronavirusą“, – į žmones kreipiasi Jungtinės Karalystės medikai.

Teigiama, kad paskambinę žmonės prašo medikų atvykti į namus, o šiems atvykus reikalauja tyrimų dėl koronaviruso.

„Prieš atvykdami mes turime apsivilkti apsaugines priemones, tokias kaip nuotraukoje. Kaip tik šiandien vienas ekipažas sulaukė trijų skambučių, taigi buvo išnaudoti šeši apsaugos priemonių rinkiniai. Šiuo metu visi turime susivienyti. Prašome protingai naudotis pagalbos skambučių sistema“, – raginama pranešime.

Karštoji linija 1808

Nuo penktadienio įvestas naujas trumpasis numeris dėl koronaviruso – 1808.

„Įsteigta nauja karštoji linija 1808, ir jei yra kažkokių abejonių dėl sveikatos, prašome skambinti būtent tuo numeriu, o ne 112“, – per spaudos konferenciją sakė Bendrojo pagalbos centro viršininkas Audrius Čiuplys.

Skambinti į liniją 1808 galima visoje Lietuvoje visą parą nemokamai iš visų tinklų.

Naujuoju trumpuoju numeriu gyventojai raginami skambinti pasireiškus į gripą būdingiems ligos simptomams – karščiavimui, kosuliui, gerklės skausmui ar apsunkintam kvėpavimui – po kelionės į užsienio šalis ar po kontakto su tikėtinu koronaviruso nešiotoju.

Linijos specialistai patars saviizoliacijos, koronaviruso prevencijos ir kitais klausimais. Esant poreikiui skambinantysis bus sujungiamas su greitąja pagalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių