Quantcast

Šiurpi realybė: žuvusius savo karius Rusija ištrina iš istorijos

  • Teksto dydis:

Ukrainoje žuvo dešimtys tūkstančių Rusijos karių, tačiau Rusija bando šiuos nuostolius nuslėpti, rašo UNIAN.

Iš pradžių Rusija nepripažino jų žūties ir paliko savo karių lavonus Ukrainoje. Tada pradėjo laidoti savo herojus kilimuose ir daržovių dėžėse. O dabar nusprendė visiškai ištrinti sunaikintųjų vardus iš istorijos.

Laidos „Groshi“ žurnalistai pasakojo, kodėl kruopščiai slepiamas Ukrainoje likviduotų Rusijos karių skaičius, ir už ką jie iš tikrųjų miršta.

Prasidėjus plataus masto karui, oficialus Rusijos gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas pareiškė, kad Rusijos kariuomenė nuostolių Ukrainoje nepatyrė. Nors, iš tiesų, buvo priešingai, – Ukraina pilna rusų karių lavonų.

Kaip liudija pasiklausyti įsibrovėlių pokalbiai, jų vadovybė tiesiog nepaėmė savo karių lavonų. Todėl ukrainiečiai turėjo juos laidoti Ukrainos žemėje, apkasuose.

Bet štai kas keista: kodėl rusų kareivių motinos netrimitavo, kad jų sūnums nesusisiekė? Atsakymas paprastas: už tylėjimą buvo sumokėta. Teigiama, kad net rusų kunigai raginami eiti ginti tėvynės. O tie, kurie nepritaria, kad „karas yra šventas“, siunčiami į kalėjimą.

Rusų kareiviai partijomis siunčiami į karą Ukrainoje, o paskui laidojami kaip galvijai. Šalis agresorė slepia mirusiųjų vardus, tarsi jų niekada nebūtų buvę.

„Tačiau Ukrainoje žuvusių Rusijos karių skaičius taip išaugo, kad Vladimiras Putinas turėjo pripažinti dalį netekčių ir, žinoma, garsiai vadinti juos didvyriais, ir po mirties apdovanoti ordinais“, – pabrėžė G. Groshi.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijos kariaižuvę Rusijos kariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių