Quantcast

Situacija Ukrainoje sparčiai prastėja, perspėjama dėl iš Rusijos sklindančios informacijos

  • Teksto dydis:

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojai šeštadienį pranešė apie daugiau nei 1 500 paliaubų pažeidimų Rytų Ukrainoje per vieną dieną – tai yra didžiausias skaičius šiais metais.

Ataskaitoje apie puolimus penktadienį stebėtojai užfiksavo 591 pažeidimą Donecke ir 975 pažeidimus kaimyniniame Luhanske – dviejuose regionuose, kuriuos iš dalies kontroliuoja Rusijos remiami separatistai.

Žemėlapyje, kuriame pažymėti pažeidimai, matyti, kad šiuo metu intensyviausios kovos vyksta Luhansko srities šiaurės vakarinėje dalyje, maždaug už 20 km į pietryčius nuo vyriausybės kontroliuojamo Severodonecko miesto.

Aštuonerius metus trunkančiame konflikte apšaudymų šią savaitę smarkiai padaugėjo, tvyrant būgštavimams, kad Rusija ruošiasi invazijai į Ukrainą, kuria siekiama pakeisti jos provakarietišką kursą.

Ukrainos vidaus reikalų ministras Denysas Monastyrskis, grupė parlamentarų ir užsienio žurnalistai Donbase šeštadienį buvo priversti slėptis nuo minosvaidžių ugnies, kai atvyko prie fronto linijos.

ES perspėja dėl „manipuliavimo“ informacija apie Ukrainą

Europos Sąjunga skelbia pastebimai suaktyvėjusį „manipuliavimą“ informacija, siekiant paremti išgalvotus pretekstus kariniam eskalavimui Ukrainoje, šeštadienį perspėjo Bendrijos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis).

„ES labai susirūpinusi, kad surežisuoti įvykiai... gali būti panaudoti kaip pretekstas galimam kariniam eskalavimui“, – sakoma J. Borrellio pareiškime bloko vardu.

„ES taip pat pastebi suaktyvėjusias manipuliavimo informacija pastangas tokiems tikslams paremti“, – nurodoma jame.

Toks perspėjimas pasirodė Rusijos valstybinei žiniasklaidai paskelbus nepatikrinamų pranešimų apie smurtinius aktus Rytų Ukrainoje, kurios dalis yra prorusiškų separatistų rankose.

Rusijos žiniasklaida kaltina Kijevą planuojant puolimą prieš separatistų kontroliuojamas vietoves Donecko ir Luhansko srityse.

„ES nemato pagrindo kaltinimams dėl galimo Ukrainos išpuolio, metamiems ne vyriausybės kontroliuojamų Donecko ir Luhansko sričių rajonų“, – sakoma J. Borrellio pranešime.

Atsižvelgiant į tokias pastangas skelbti dezinformaciją, J. Borrellis sakė, kad ES visiškai remia Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizaciją (ESBO), kurios stebėtojai yra dislokuoti Ukrainoje, ir pridūrė, kad jie „vaidina svarbų vaidmenį“ tikrinant veiklą vietoje.

Jis taip pat išreiškė susirūpinimą dėl paliaubų pažeidimų tarp separatistų pozicijų ir Ukrainos pajėgų, apie kuriuos pranešė ESBO.

„Giriame Ukrainos santūrumą nuolat vykstančių provokacijų ir destabilizavimo pastangų akivaizdoje“, – pridūrė J. Borrellis.

ES šalys narės ir Jungtinės Valstijos pareiškė manančios, kad Maskva siekia sukurti pretekstą išpuoliui prieš Ukrainą, režisuodama smurtinius incidentus vietoje ir platindama melagingą informaciją.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) penktadienį pareiškė esąs „įsitikinęs“, kad Rusijos lyderis Vladimiras Putinas priėmė sprendimą veržtis į Ukrainą, o ataka gali prasidėti artimiausiomis dienomis.

Tuo metu NATO vadovas Jensas Stoltenbergas šeštadienį Vokietijos transliuotojui ARD sakė: „Visi požymiai rodo, kad Rusija planuoja visavertį puolimą prieš Ukrainą.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klp

Klp portretas
Jei rusai tokie garbingi tegul ir kariauja su amerikonais ar su senąja Europa..o ne puldinėja savo kaimynus

Anonimas

Anonimas portretas
Neklausykite , Ukrainos prezidentas yra JAV statytinis,kuris susitaręs su Ameriką stengiasi užkariauti ,paimti Ukrainą ,paskiau Baltarusiją.Pamiršote, kaip Raigeno laikais buvo kalbama kad Amerika valdys pasaulį.Štai ir vyksta tokie veiksmai, naudingi Amerikai, ji ir kursto kitas šalis.Nebūtų ir to Donbaso užemimo ir kitų dalykų jeigu JAV nesikištų į kitų šalių reikalus su savo pasiuntiniais is Amerikos.Zelenskiui patariau grįžti atgal i Ameriką ir gyventi toliau be rūpesčių, tokių kokie šiuo metu yra Ukrainoje, manau jam reikia ,nes pridarys dar daugiau bėdų.Matau jame gailestį, kad prasidėjo su globolistais.

O

O portretas
Jums neprimena 1939 metu situacijos.tada irgi visi reke kad TSRS puls vokietija,nors vokietija kaip ir es buvo uzemusi visa ewropa tik ginklu.buvo likusi tik lenkija,ir tada pas stalina irgi vazinejo ir naciai ir anglai ir amerikonai.stalinas dar spejo atimt is vokieciu klaipedos krasta ir atiduot lietuvai o is lenku grazino vilniaus krasta.ir visas pasaulis sauke kad rusai puls ,bet rusai nepuole ,tada naciai uzeme lenkija ir staiga puole TSRS netiketai.dabar rusai nedurni ir yra pasiruose atsakui.todel ir laiko ir laikys kariuomene prie savo sienu.o amerikonai dabar vercia ukrus apsaudyt donecka ir luganska kad rusai ateitu toms respublikom i pagalba.bihuidonui oh kaip reikalingas karas oh kaip reikalingas,nors amerikosai visus karus pralosepvz vietnamas,kambodza,koreja,sirija afganistanas.pasauliui reikalinga TAIKA ....
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių