Quantcast

Sirijos prezidentui ir jo žmonai nustatytas koronavirusas

Sirijos prezidentui Basharui al Assadui (Bašarui Asadui) ir jo žmonai Asmai patvirtinta koronavirusinė infekcija COVID-19, pirmadienį pranešė prezidentūra.

„Pajutę silpnus simptomus, primenančius... COVID-19, prezidentas al Assadas ir pirmoji ponia Asma al Assad pasidarė PCR (polimerazės grandininės reakcijos) testus, o rezultatai parodė, kad jie užsikrėtę“, – sakoma pranešime.

„Jie jaučiasi gerai, jų būklė stabili“, – priduriama jame.

B. al Assadui yra 55-eri, o jo žmona yra dešimt metų už jį jaunesnė.

Teigiami jų testų rezultatai gauti daugiau kaip savaitė po sveikatos apsaugos darbuotojų skiepijimo Sirijoje pradžios. Skiepus šaliai tiekia kažkokia „draugiška valstybė“.

Vyriausybė yra užregistravusi 15 981 COVID-19 atvejį savo kontroliuojamose šalies teritorijose, įskaitant 1 063 mirties atvejus.

Kurdų kontroliuojamuose šiaurės rytuose jų administracija yra paskelbusi apie 8 689 COVID-19 atvejus, įskaitant 368 mirties atvejus.

Sukilėlių kontroliuojamame Sirijos šiaurės vakarų regione pareigūnai skelbia apie 21 209 užsikrėtimo koronavirusu ir 632 mirties nuo COVID-19 atvejus.

Vyriausybės nariai turi būti paskiepyti pagal Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) iniciatyvą COVAX iki šio mėnesio pabaigos.

PSO, Jungtinių Tautų vaikų fondas (UNICEF) ir pasaulinis partnerystės projektas „Gavi, the Vaccine Alliance“ paskelbė, kad padės Sirijai gauti skiepų. Iš pradžių siekiama aprūpinti skiepais mažiausiai 3 proc. iš maždaug 20 mln. šalies gyventojų, o iki metų pabaigos – 20 procentų.

Sirija taip pat yra leidusi naudoti Rusijos vakciną nuo COVID-19 „Sputnik V“, nurodo jos ambasada Maskvoje.

Per Sirijos konfliktą nuo 2011 metų jau žuvo daugiau kaip 387 tūkst. žmonių. Pilietinis karas smarkiai paveikė sveikatos apsaugos sektorių, iš jo pasitraukė daug profesionalų.

Sveikatos apsaugos ministerija šį mėnesį įspėjo dėl užsikrėtimo atvejų skaičiaus augimo ir paragino laikytis pandemijos stabdymo priemonių.

Nuo pandemijos pradžios praėjusiais metais Damaskui buvo sunku taikyti griežtus suvaržymus ekonominės krizės, kurią sunkino vietos valiutos nuvertėjimas juodojoje rinkoje, sąlygomis.

Turgūs ir viešasis transportas nepaisant pandemijos neprarado įprastos gyvybės, o daug žmonių atsisako net kaukių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daktaras ai skauda

Daktaras ai skauda portretas
Tikriausiai Sputnik'u skiepijosi?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių