Quantcast

Sirijos pilietinio karo aukų skaičius pasiekė 387 tūkst.

Bendras Sirijos pilietinio karo aukų skaičius išaugo iki 387 000, bet pastarieji metai buvo mažiausiai pražūtingi per 10 metų trunkantį konfliktą, trečiadienį skelbė stebėsenos agentūra „The Syrian Observatory for Human Rights (SOHR)“.

Remiantis naujais SOHR paskelbtais duomenimis, tarp aukų yra beveik 117 tūkst. civilių, iš kurių daugiau kaip 22 tūkst. vaikai. Dar 130 500 žuvusių – provyriausybiniai kovotojai.

Į organizacijos duomenis neįtraukti 88 tūkst. žmonių, kurie mirė nuo kankinimų vyriausybės valdomuose kalėjimuose, ir tūkstančiai kitų, kurie buvo pagrobti konflikto metu ir vis dar yra laikomi dingusiais.

Ankstesnius duomenis apie Sirijos pilietinio karo aukas SOHR skelbė sausį. Tada žuvusiųjų skaičius siekė 380 tūkst.

2011 metais prasidėjęs karas šiemet iš esmės aprimo, nes laikėsi Sirijos šiaurės vakaruose paskelbtos paliaubos, ir dėmesys daugiausia buvo nukreiptas į koronaviruso pandemijos suvaldymą.

Sirijos vyriausybė šiuo metu kontroliuoja maždaug du trečdalius šalies teritorijos. Tarp jos nekontroliuojamų teritorijų yra paskutinis sukilėlių anklavas Šiaurės vakaruose – Idlibas, Turkijos kontroliuojamos sritys palei šiaurinę sieną ir Šiaurės rytinės Sirijos dalys, kurias kontroliuoja JAV remiamos kurdų pajėgos.


Šiame straipsnyje: Sirijakarasaukos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Koronavirusas jankiams atlygins už viską su kaupu. Stimpa kaip musės...Alachas didis...

JAV go home

JAV go home portretas
Kiek dar reikia aukų JAV banditams ir jų vasalams kad pasitrauktu iš Sirijos žemių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių