Quantcast

Sirijoje per Rusijos antskrydžius žuvo 78 Turkijos remiami sukilėliai

Sirijos šiaurės vakaruose pirmadienį per Damaską palaikančios Rusijos antskrydžius žuvo 78 kovotojai iš Turkijos remiamos sukilėlių grupuotės, pranešė padėtį karo draskomoje šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija.

Per rusų karinių lėktuvų ataką prieš grupuotės „Faylaq al Sham“ parengimo stovyklą Idlibo provincijos Džabal Duvailio rajone nukentėjo dar 90 žmonių, nurodė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Anksčiau skelbta apie 56 aukas ir 100 sužeistųjų.

Kovą tarpininkaujant Maskvai ir Ankarai paskelbus trapias paliaubas buvo nutrauktas kruvinas ir ilgas Damasko bei Rusijos pajėgų puolimas prieš paskutinę svarbią sukilėlių tvirtovę Idlibą.

Ankaros remiamų sukilėlių grupuočių aljansas Nacionalinis išvadavimo frontas pranešė naujienų agentūrai AFP, jog per pirmadienį Rusijos surengtus antskrydžius buvo smogta vienai iš jo pozicijų ir nukauta kažkiek kovotojų, bet tikslaus žuvusiųjų skaičiaus nenurodė.

Jo atstovas Sayfas Raadas pasmerkė „Rusijos orlaivių ir režimo pajėgų nuolat daromus Turkijos ir Rusijos susitarimo pažeidimus, taikantis į karines pozicijas, kaimus ir miestelius“.

Kovą paskelbtos paliaubos daugiausia nepažeidžiamos, neskaitant Idlibe vykdomų pavienių apšaudymų ir antskrydžių, tokių kaip JAV pajėgų ketvirtadienį surengtas drono smūgis, per kurį žuvo 17 džihadistų, pažymėjo SOHR.

Buvusios „al Qaeda“ Sirijos atšakos vadovaujama grupuotė „Hayat Tahrir al Sham“, taip pat ją palaikantys sukilėliai dominuoja Idlibe. Daugelis iš šio regiono 3 mln. gyventojų per dešimtus metus vykstantį karą buvo priversti palikti savo namus ir dabar gyvena stovyklose.

Po virtinės karinių pergalių, pasiektų padedant Rusijai, Sirijos vyriausybė susigrąžino maždaug 70 proc. šalies teritorijos kontrolės, nurodo SOHR.

Po žiauraus antivyriausybinių protestų malšinimo 2011 metais prasidėjęs karas pareikalavo jau daugiau nei 380 tūkst. gyvybių ir privertė palikti namus milijonus gyventojų.


Šiame straipsnyje: SirijakarasTurkijaRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Mirtis teroristam URA URA URAAA!!!

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
žudiko , psichinio ligonio , sadisto putino samdiniai rusijos pinigais-bombomis sutaupė turkams 56 atlyginimus - nereiks mokėti . Debilų pasaulis , žemėje vietos maža
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių