Quantcast

Sirijoje aidi Izraelio raketų smūgiai: žuvo 15 žmonių

  • Teksto dydis:

Per Izraelio aviacijos smūgius Sirijoje žuvo devyni režimą rėmę kovotojai, daugiausia užsieniečiai, ir šeši civiliai, įskaitant tris vaikus, pirmadienį pranešė karą Sirijoje stebinti organizacija.

Per reidus, vėlai sekmadienį surengtus netoli Damasko ir Chomso provincijoje, žuvo kovotojai, bet kol kas neaišku, kaip tiksliai žuvo civiliai: per aviacijos smūgius ar po jų, nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

SOHR pranešė, kad buvo smogta iraniečių pozicijoms šalia Damasko, taip pat tyrimų centrui ir kariniam oro uostui į vakarus nuo Chomso miesto.

Chomse esama Libano šiitų sukarintos organizacijos „Hizbollah“ narių ir iraniečių kovotojų.  

Vienas žuvusių kovotojų yra siras, o kiti – užsieniečiai iš įvairių šalių, sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas).

Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA anksčiau pranešė, kad oro erdvės gynybos sistemoms sureagavus į Izraelio ataką žuvo keturi civiliai.

„Mūsų oro erdvės gynybos sistemos numušė priešo raketas, paleistas Izraelio lėktuvų... į mūsų pozicijas Chomse ir Damasko prieigose“, – nurodė SANA, remdamasi Sirijos kariniais šaltiniais.

Izraelio kariškių atstovė atsisakė komentuoti šiuos pranešimus.

Nuo 2011 metų, kai prasidėjo konfliktas Sirijoje, Izraelis šioje šalyje surengė šimtus antskrydžių, kurių taikiniai buvo prezidentui Basharui al Assadui (Bašarui Asadui) lojalios pajėgos, taip pat režimo sąjungininkų Irano bei „Hizbollah“ kovotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Piskovas

Piskovas portretas
Naikina zydelis Hesbolah teroristus,globojamus ruskelio...kita karta ir ruskeliui gali kliuti,jei per arti teroristu atsidurs.Nepadeda ir ruskos prieslektuvines raketos.

Cha cha cha

Cha cha  cha  portretas
O, ką veikė „neturinčios pasaulyje analogų“ rusų priešraketinės gynybos sistemos S-400? Ką, rusų kareivos krūmuose tupėjo ir į kelnes dėjo?

emilija

emilija portretas
Trampas su Savaisiais uzkariauja pasauli?.Jeruzale valdo .Absurdas ir geda.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių