Quantcast

Širdis draskantys skaičiai: per Rusijos karą Ukrainoje žuvo 176 vaikai

Nuo tada, kai vasario 24 d. Rusijos kariuomenė įsiveržė į Ukrainą, žuvo 176 vaikai, praneša naujienų agentūra „Ukrinform“.

Duomenis apie vaikų žūtis paskelbė Ukrainos generalinė prokuratūra. Taip pat paaiškėjo, kad sužeistų vaikų skaičius išaugo iki 336. Pabrėžiama, kad šie skaičiai nėra galutiniai ir yra tikslinami aktyvių karinių veiksmų zonoje, laikinai okupuotose ir išlaisvintose vietovėse.

Tuo metu Ukrainos karinių pajėgų generalinis štabas paskelbė, kad nuo invazijos pradžios žuvo jau 19 300 Rusijos kareivių.

Ukraina taip pat skelbia sunaikinusi 722 Rusijos tankus, 1 911 šarvuočių, 342 artilerijos pabūklus, 108 salvinės raketų ugnies sistemas, 55 priešlėktuvinės gynybos sistemas, 1384 automobilius, 152 lėktuvus, 137 sraigtasparnius, 7 laivus ar katerius, 112 bepiločių orlaivių, 76 autocisternas, 25 specialiosios technikos vienetus ir 4 operatyvinius-taktinius raketų kompleksus „Točka“.

Generalinis štabas taip pat pranešė, kad Slobožansko rajone rusai ir toliau iš dalies blokuoja Charkivą, o miestą bombarduoja artilerija, minosvaidžiai ir salvinės raketų ugnies sistemos. Rusija taip pat siunčia daugiau karių į Iziumo miestą, siekdama ten sustiprinti savo pozicijas.

Rusijos pajėgos ir toliau bombarduoja gyvenvietes Donecko srityje ir bando užimti Mariupolį, kur vykdo oro antskrydžius.

Ukrainos kariuomenė taip pat paskelbė, kad patyrusios didelių praradimų Rusijos pajėgos įkūrė ligonines ir technikos remonto centrus laikinai okupuotose vietovėse Charkivo, Zaporižės ir Chersono srityse. Teigiama, kad dėl nuolat augančio sužeistųjų skaičiaus rusams trūksta kvalifikuotų medikų, taip pat susiduriama su problemomis dėl senkančių medikamentų atsargų, kurių beveik neįmanoma papildyti.

Melitopolio rajone Rusijos kariai veržiasi pas žmones į namus, ieškodami transporto priemonių ir maisto, o gyventojai tardomi, siekiant nustatyti buvusius teisėsaugininkus ir karius.

Naujojoje Kachovkoje rusų okupantai išnaudoja vietines spaustuves, kur spausdina plakatus, lankstinukus ir biuletenius fiktyviam „referendumui dėl Chersono liaudies respublikos įkūrimo“.

Be to, laikinai okupuotame Luhansko regione intensyvėja bandymai prievarta mobilizuoti gyventojus į Rusijos kariuomenę.

Donecko ir Luhansko srityse Ukrainos kariuomenė atrėmė aštuonias priešo atakas, sunaikindama 4 tankus, 8 šarvuočius ir 7 sunkvežimius.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainoježuvo vaikaiskaičiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių