Quantcast

Širdį verianti istorija: nuo COVID-19 mirusi gimdyvė savo kūdikio neišvydo

  • Teksto dydis:

Visame pasaulyje siaučiantis koronavirusas nusinešė šimtus tūkstančių gyvybių. Itin atsargiems ilgą laiką teko būti garbaus amžiaus, nusilpusio imuniteto žmonėms ir gimdyvėms. Mirčių skaičiuje figūruoja ir dešimtys virusu užsikrėtusių moterų, kurių organizmai po gimdymo dar labiau nusilpo ir jos neišgyveno. Viena jų – 35-erių Aurora, kuri taip ir nepamatė savo kūdikio.

Naujienų portalas „Mirror“ paviešino sukrečiančią šeimos dramą, kai Aurora Chacon Esparza, būdama nėščia sužinojo, kad užsikrėtė koronavirusu. Moteriai virusas kirto stipriai. Medikams sunerimus, kad kūdikis gauna nepakankamą deguonies kiekį, likus dešimt savaičių iki gimdymo dienos, moteris buvo paguldyta į ligoninę, jai atliktas Cezario pjūvis.

Pajutome, kad realybė mums smogė stipriau, nei tikėjomės. Viskas buvo labai tikra.

Deja, iškart po gimdymo Aurora buvo pajungta prie dirbtinio kvėpavimo aparatų. Galiausiai jos organizmas pralaimėjo kovą su koronavirusu. Ji taip ir nepamatė savo dukters, kuri akylai apžiūrėta ir saugota medikų galiausiai buvo išleista namo su tėčiu. Per anksti gimusi mergaitė buvo visiškai sveika.

Auroros sutuoktinis Juanas Duranas jaučiasi sugniuždytas, tačiau dabar ant jo pečių nugulė atsakomybė pasirūpinti trimis šeimos vaikais.

Būdama visiškai sveika ir retai sirgdavusi Aurora pirmuosius simptomus pajuto birželio pradžioje. Jai kartais būdavo sunku kvėpuoti, vėliau prasidėjo ir vis gilesnis kosulys. Nuvykus į ligoninę, jai buvo nustatytas koronavirusas. Kai situacija pamažu prastėjo, medikai nematė kitos išeities, kaip tik guldyti ją į ligoninę, kur visą laiką ją galėtų saugoti medikai.

Mes amžinai jos ilgėsimės. Amžinai. Ji buvo stipri, mylinti, rūpestinga asmenybė.

Šeima manė, kad moters viešnagė neužsitęs, gyvenimas toliau klostėsi ta pačia vaga, kol ketvirtą buvimo ligoninėje dieną medikai pranešė, jog būtina atlikti Cezario pjūvį, nes tiek mamai, tiek kūdikiui gresia pavojus. Nors Cezario pjūvio operacija praėjo sėkmingai ir mergaitė gimė sveika, o jos mama netrukus buvo pajungta prie dirbtinio kvėpavimo aparatų, deja, ji taip ir neatsigavo. Moters gyvybė ligoninėje užgeso liepos viduryje.

„Tada ir pajutome, kad realybė mums smogė stipriau, nei tikėjomės. Viskas buvo labai tikra. Mes amžinai jos ilgėsimės. Amžinai. Ji buvo stipri, mylinti, rūpestinga asmenybė. Tikiuosi, kad dabar ji gyvena geresnį gyvenimą. Mūsų mažylė tokia pat stipri ir tvirta“, – žiniasklaidai kalbėjo trijų vaikų tėvas.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/koronavirusas/nuo-koronaviruso-mirusi-gimdyve-nebepamate-savo-kudikio



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
'angle'.?

Seku seku

Seku seku portretas
pasaką,zurnalistai netikeliai neturi ka rašyt apart tokiu kliedesiu apie korona!!!

veryga

veryga portretas
istorija verta asaru duokite adresa as padesiu finansiskai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių