Quantcast

Singapūre pirmą kartą po beveik 20 metų įvykdyta mirties bausmė moteriai

  • Teksto dydis:

Singapūre penktadienį buvo pakarta 45 metų pilietė, nuteista už narkotikų kontrabandą, ir tai yra pirmas mirties nuosprendžio įvykdymas šiame mieste valstybėje moteriai per beveik 20 metų, pranešė pareigūnai.

„Mirties bausmė, paskirta Saridewi Binte Djamani (Saridevi Bintei Džamani), buvo įvykdyta 2023 metų liepos 28-ąją“, – sakoma Centrinio kovos su narkotikais biuro pareiškime.

Moteris 2018 metais buvo nuteista už ne mažiau kaip 30,72 g heroino kontrabandą. Šis kiekis yra daugiau kaip dvigubai didesnis už ribą, nuo kurios Singapūre skiriama mirties bausmė.

S. B. Djamani apeliacija ir prezidento malonės prašymas buvo atmesti, nurodė biuras. Jo duomenimis, S. B. Djamani yra pirmoji moteris nuo 2004 metų, kuriai Singapūre įvykdyta mirties bausmė.

Nuo 2022-ųjų kovo, kai po COVID-19 pandemijos nulemtos dvejų metų pertraukos buvo atnaujintas mirties bausmių vykdymas, Singapūre į kartuves jau buvo pasiųsta 15 žmonių.

Trečiadienį už maždaug 50 g heroino kontrabandą buvo pakartas 57 metų vietos gyventojas Mohdas Azizas bin Hussainas (Mohdas Azizas bin Husainas).

Teisių gynimo grupės, tarp jų „Amnesty International“, šią savaitę paragino vyriausybę sustabdyti egzekucijas ir teigė, jog nėra įrodymų, kad mirties bausmė atgraso nuo nusikaltimų.

Singapūras tvirtina, kad mirties bausmė padėjo paversti jį viena saugiausių valstybių Azijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Pagarba Singapūrui jų teisingumui!

Anonimas

Anonimas portretas
Nors viena šalis nesiceremonija su išsigimėliais.

tai

tai portretas
reik visa seima kartu su lgbt pasiust ten tai apsivalytume nuo viso brudo nekiltu ir minties z=0
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių