Quantcast

Šiaurės Vakarų Sirijoje 170 tūkst. žmonių gyvena lauke

Maždaug 170 000 iš 900 000 civilių, kurie dėl puolimo buvo priversti palikti savo namus Šiaurės vakarų Sirijoje, dabar gyvena atvirame ore, nurodė Jungtinės Tautos (JT).

JT duomenimis, nuo gruodžio pradžios dėl Rusijos remiamo Sirijos režimo puolimo Šiaurės vakarų Sirijoje 900 000 žmonių, daugiausiai moterims ir vaikams, teko palikti namus.

Tai didžiausio masto gyventojų persikėlimas per beveik devynerius metus trunkantį Sirijos pilietinį karą. Šių žmonių padėtį ypač apsunkina šalta žiema.

„Atšiaurios žiemos sąlygos dar labiau padidina šių pažeidžiamų žmonių, kurie pabėgo iš namų, siekdami išvengti smurto, kančias. Dauguma jų teko persikelti ne kartą per devynerius metus trunkantį konfliktą“, – skelbia JT.

Naujausiais JT humanitarinių reikalų koordinavimo biuro duomenimis, maždaug penktadalis visų naujai perkeltų asmenų miega lauke.

„Beveik 170 000 naujai perkeltų asmenų gyvena atvirame ore arba nebaigtuose statyti pastatuose“, – nurodo biuras.

Pasak JT, stovyklos, suteikiančios prieglobstį kai kuriems kitiems pabėgėliams, yra perpildytos ir daugybė šeimų statosi palapines teritorijose, kur nėra jokios galimybės naudotis pagrindinėmis paslaugomis, pavyzdžiui, išvietėmis.

JT generalinio sekretoriaus pavaduotojas humanitariniams reikalams ir neatidėliotinos pagalbos teikimo koordinatorius Markas Lowcockas jau anksčiau šią savaitę įspėjo, kad būtinos paliaubos, norint išvengti iki šiol per visą Sirijos pilietinį karą nematyto masto humanitarinės katastrofos. Tačiau per trečiadienio balsavimą JT Saugumo Taryboje Rusija blokavo rezoliuciją, reikalaujančią nutraukti ugnį Šiaurės vakarų Sirijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visi karai

visi karai portretas
del zmoniu permetimo i europa ,tokia jankiu ir ruskiu taktika,kuria puikiai vykdo turkmuslimai norintys muslimuskos europos ir jiems tai puikia sekasi..... .

o

o portretas
kas griauna jei ne rusai ir reikia erdves bazems o zyai irgi puola ir viskas del grobuonisku naftos tikslu ir persijos o puola ir turkai /nato/ samoningai naikinami zmones grobuoniskais tikslais ir ginklu bandymu juk taip buvo nuo korejos l iki irako....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių