Quantcast

Šiaurės Korėjos diktatorius per savo mentoriaus laidotuves nešė karstą: apsauginės kaukės nedėvėjo

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) nedėvėdamas apsauginės kaukės dalyvavo aukščiausio rango karininko valstybinėse laidotuvėse ir nešė karstą su velionio palaikais, pirmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida, Pchenjanui prieš kelias dienas paskelbus, kad COVID-19 protrūkis šalyje jau yra valdomas.

Kim Jong Unas sekmadienį dalyvavo Korėjos Liaudies Armijos maršalo Hyon Chol Hae (Hjon Čol Hė) laidotuvėse. Pranešama, kad  Hyon Chol Hae buvo Kim Jong Uno mentorius, rengęs jį perimti valdžią iš tėvo Kim Jong Ilo (Kim Čen Iro), kuris mirė 2011 metais. 

Valstybinė naujienų agentūra KCNA paskelbė nuotraukų, kuriose matyti, kaip apsauginės kaukės nedėvintis šalies lyderis kartu su dar keliais režimo pareigūnais, dėvėjusiais kaukes, kelia Hyon Chol Hae karstą.  

Kim Jong Unas ėmėsi asmeniškai vadovauti Šiaurės Korėjos atsakui į COVID-19 protrūkį, sukeltą itin užkrečiamos koronaviruso omikron atmainos, ir tvirtino, kad ligos plitimo nesiseka suvaldyti dėl pareigūnų aplaidumo ir tingumo.  

Praėjusį savaitgalį KCNA pranešė, kad epidemija jau yra „stabiliai kontroliuojama“, o per parą fiksuojamų mirties atvejų skaičius su kiekviena diena sparčiai mažėja.

Ekspertai abejoja tokiais valdžios pareiškimais ir pateikiama oficialia statistika. Šiaurės Korėjos sveikatos priežiūros sistema yra viena prasčiausių pasaulyje: šalies ligoninės yra prastai itin aprūpintos, jose trūksta intensyviosios terapijos skyrių, be to, šalis neturi vaistų COVID-19 gydyti ir pajėgumų masiškai testuoti gyventojus,

Nė vienas iš maždaug 25 mln. Šiaurės Korėjos gyventojų nepaskiepytas nuo COVID-19. Pchenjanas atmetė pasiūlymus aprūpinti šalį vakcinomis iš Kinijos arba pagal Pasaulio sveikatos organizacijos COVAX mechanizmą.

Šiaurės Korėja gegužės 12 dieną pranešė apie pirmuosius šalyje nustatytus COVID-19 atvejus. Šalis 2020 metų pradžioje uždarė savo sienas ir užsiblokavo nuo išorinio pasaulio, kad užkirstų kelią virusui patekti į šalį.  

Pirmadienį pranešta, kad buvo nustatyta 167 650 naujų ligos, kurią Pchenjanas vadina „karštlige“, atvejų. Tai reikšmingai mažesnis COVID-19 atvejų paros prieaugis, palyginti su padėtimi prieš maždaug savaitę, kai buvo užfiksuota apie 390 tūkst. naujų atvejų.

KCNA nurodė, kad per parą mirė dar vienas užsikrėtęs asmuo, o mirštamumas nuo „karštligės“ sudaro 0,002 procento.

Valstybinės žiniasklaidos pranešimuose nenurodoma, ar mirusiems ir sergantiems žmonėms buvo testais patvirtintas koronavirusas.

Pasak Pietų Korėjos suvienijimo ministerijos, Pchenjanas kol kas neatsakė į Seulo pasiūlymą suteikti pagalbą.

Praėjusį savaitgalį per vizitą Seule JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) sakė, kad Vašingtonas taip pat siūlė Pchenjanui vakcinų nuo COVID-19, tačiau „nesulaukė jokio atsakymo“.  

Nepaisant sveikatos krizės, naujos palydovinės nuotraukos rodo, kad Šiaurės Korėja atnaujino darbus ilgą laiką neveikiančio branduolinio reaktoriaus komplekse.

Jungtinės Valstijos ir Pietų Korėja perspėjo, kad Pchenjano režimas rengiasi atlikti naują, jau septintą branduolinį bandymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šaunuolis Kimas, pasidarė bombą ir nebijo nieko. Iranui dar reiketų pasidaryti, o tai jankiai su žydais nenurims, neužgrobę jo naftos.

R.K.

R.K. portretas
Kodėl Anūkėlis tyli, kur spec. Sankcijos PONČIKUI ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių